Professorns häst vann i Halmstad

Bengt-Erik "Professorn" Larssons häst vann

Foto: Kanal75
Bengt-Erik "Professorn" Larsson deläger Looking flashy som i dag tog karriärens andra seger. Vinsten var värd 50 000 kronor.
TRAV

Bengt-Erik "Professorn" Larssons delägda häst Looking Flashy vann.

Efter ett piggt initiativ av kusken blev det seger i V65-6.

– Kusken körde oerhört bra, sa en mycket glad Bengt-Erik "Professorn" Larssons i vinnarcirkeln.

Peter Untersteiner-tränade Looking Flashy tog andra segern i karriären då hästen vann V65-6 i dag på Halmstadtravet. Den första segern kom tidigare i år i ett lopp på Jägersro. En av de 20 delägarna till hästen är den kände tipsexperten Bengt-Erik "Professorn" Larsson. Dagens seger var värd 50 000 kronor.

”Det är underbart”

Looking Flashy och Peter Untersteiner kunde inte vara med i körningen om spets, men efter ett ett bra drag av kusken Peter Untersteiner körde sig ekipaget till ledningen och kunde hålla undan för de övriga i fältet. På upploppet jobbade Untersteiner på hästen på sitt vanliga sätt och segern blev till slut säker till Proffessorns stora glädje.

– Det är underbart, vi är jätteglada. Kusken körde oerhört bra, jag stod och skrek att han skulle ta över ledningen och det gjorde han. Även fast man har spelat några tusen på toton går det inte att uppnå samma spänning som det innebär att äga en häst som startar. Jag hade spelat vinnarspel rätt kraftigt också. Peter (Untersteiner) har höga tankar om henne så vi får hoppas att det går bra i fortsättningen också, sa Bengt-Erik Larsson.

På frågan om det är den första hästen som Bengt-Erik Larsson äger svarade han med ett skratt:

– Nej, jag har varit med på allt för många hästar tidigare.

Tränaren och kusken Peter Untersteiner var också nöjd med hästen insats och såg fram emot framtiden med hästen.

– Det är en intressant häst med ett intressant år framför sig, sa Untersteiner.