Commander Crowe fortfarande obesegrad

Foto: KANAL75
TRAV

21 starter, 21 segrar.

Commander Crowe fortsätter att vara helt oslagbar på travbanorna.

– Han älskar att vinna den här hästen, sa Johnny Takter i vinnarcirkeln.

Commander Crowe bara fortsätter att rada upp segrarna. Den 10 juni i år slog Commander Crowe sagohästen Legolas "oslagbara" rekord på 19 segrar från 80-talet, när han vann sin 20 raka seger under V65-tävlingarna på Jägersro.

Nu är superstjärnan uppe i hela 21 raka segrar och han fortsätter att imponera stort.

Enkel seger

I dagens lopp var han och kusken Johnny Takter som vanligt storfavorit på förhand och det var egentligen bara Colombian Necktie som kunde utmana om man såg till oddsen innan starten. Men loppet blev inget märkvärdigt, efter att Takter tagit en safety start med superhästen så joggade Commander Crowe fram utvändigt om Harlans Boogie och fick lugnt och säkert överta ledningen. Väl i ledningen dämpades tempot och första varvet travades på lugna 1.16,2. När ingen gick upp och tryckte upp tempot kunde Takter vänta till 400 meter kvar till mål innan han själv skruvade upp farten. In på upploppet behöll Commander Crowe den längd han hade till de övriga och segern blev mycket enkel.

– Han skötte sig som han skulle. Jag körde långsamt med honom för att jag inte vill ta några risker med honom. Jag körde på de sista 400 meterna och då ska det till en bra häst för att slå honom. Han kändes spänstig och fin och han älskar att vinna den här hästen, sa Johnny Takter efter loppet.

”Inget negativt”

Hästens tränare Petri Puro har matchat hästen lugnt och det har gett utdelning. Efter dagens lopp var Puro mycket nöjd och tillfreds med sin häst.

– Det var ett billigt lopp. Det var som vanligt, han slappnar av väldigt mycket i ledningen. Det var inget negativt att säga om hästen i dag. När nästa start blir ska jag fundera lite på men hästen är i form och gillar att starta, sa Petri Puro.