Här är Kents nya stjärnhäst

Foto: KANAL75
TRAV

Han är Sveriges bästa amatörtränare.

I kväll tar Kent Knutsson upp kampen med proffsen då hans nya stjärna Västerbo Paradise ska starta.

– Det är en riktig elithäst och vi tror på honom i kväll, säger Kent Knutsson.

Kent Knutsson är Sveriges bästa amatörtränare.

Med en segerprocent på 27 i år är han bättre än många proffstränare.

– Det är klart att det inte är någon tillfällighet. Vi har haft hög segerprocent i flera år. Det gäller att man hittar rätt koncept i sitt träningsupplägg. Det är många faktorer som ska stämma, det räcker inte att man bara är jättebra på en sak som tränare, säger Kent.

Max Flukt

En av Kent Knutssons bästa hästar som har gett honom många glädjestunder är Max Flukt som har lagt skorna på hyllan efter många sjukdomar.

Dock finns det en ny kanon i stallet, Västerbo Paradise, som har tio raka segrar sedan debuten. I kväll startar han inom V65 på Axevalla och han jagar Commander Crowes rekord.

– Västerbo Paradise är en riktig elithäst och vi tror på honom i kväll igen. Det är klart att Commander Crowes rekord är stort, men vill man slå rekordet gäller det att man matchar rätt samt att ha tur i spårlottningen.

Knutsson fortsätter:

– Han gör allting rätt och har aldrig varit trött när han kommit i mål. Dessutom har han de egenskaper som krävs för att vara en riktig kanon. Han är mycket startsnabb, tål att gå tuffa speeder i loppet samt att avsluta fort den sista bitten.

”Mycket fräschare”

Kent vill inte jämföra Västerbo Paradise med hans tidigare stjärna Max Flukt.

– De är två helt olika individer. Västerbo Paradise är mycket fräschare än vad Max Flukt var, däremot vet man aldrig hur långt Max Flukt hade kunnat gå om han hade fått vara riktigt frisk, Max var en riktig kanon.

Har nya stjärnor på gång

För tillfället är Västerbo Paradise den bästa hästen i stallet, men snart lär det dyka upp nya kanoner på travbanorna.

– Jag är lite skrockfull av mig och vill inte nämna några namn. Men jag har en eller flera hästar i stallet som har väldigt hög potential. De kommer bli riktiga klassklättrare om de bara får vara friska.

Markus Jalsborn

ARTIKELN HANDLAR OM