Unghäststjärnan jagar sjätte raka

TRAV

Han är obesegrad i sex starter.

På onsdag gör Bring Me Back debut inom V64.

– Det är en ruggigt bra häst. Han är inte sämre än E3-finalisterna på lördag, säger Kari Lähdekorpi

Foto: Kanal75

Halmstadtränaren slog nyligen ihop sina påsar med Stefan Persson. Det är den sistnämnde som har tränat och matchat Bring Me Back så framgångsrikt tidigare. Numera är det Kari Lähdekorpi som står som ansvarig tränare.

– Jag hyr Stefan Perssons stall inne på Halmstadtravet. Det är fortfarande han som kör jobben med hästarna som står där, berättar Lähdekorpi.

Och Persson har haft ett lysande resultat med sina USA-födda treåringar. Förutom Bring Me Back finns även Bring Me Luck U.S. i stallet som ståtar med sju raka segrar.

Inte sämre än Maharajah

På onsdag (när det är jackpot på V64) är det dags för Bring Me Back att visa upp sig i lite större sammanhang. Han startar på Solvalla i ett treåringslopp med 100 000 kronor i förstapris.

– Det är en ruggigt bra häst. Men han har lite rutin ännu då han bara har gjort fem starter.

– Kapacitetsmässigt är han inte sämre än exempelvis Maharajah och Luddes bästa treåringar i E3-finalen, slår Lähdekorpi fast.

Har varit struken

Senaste starten Bring Me Back gjorde var på Åby i samband med Olympiatravet. Därefter har hästen varit struken för hälta.

– Han fick en liten reaktion och behandlades av veterinären. Sedan har hästen tränat på och gick nyligen ett banjobb efter 1.22 full distans. Stefan låter nöjd med honom, säger Kari.

Vad säger du om uppgiften på onsdag? Tar han sjätte raka segern?

– Det kan han göra men tyvärr är läget dåligt med spår åtta. Visserligen är det bara nio hästar med men så här på sommaren spelar spåren en nästan avgörande roll. Hoppas att han är så bra att han löser det ändå, men det är inte säkert.

– Vi siktar högt med hästen och det stora målet i sommar är Ulf Thoresens minneslopp på Jarlsberg i juli.

Hur är det annars med stall Lähdekorpi för dagen?

– Tyvärr har vi haft dålig stallform hela maj och juni månad. Vi har tappat jättemycket under den tiden. Det är någon sorts form av virus och infektion som kommer och går.

– Men peppar, peppar känns det faktiskt som att hästarna nu är lite på gång. Jag tycker att det ser lite förhoppningsfullt ut framöver.

Förutom Bring Me Back har du ytterligare fem hästar till start inom V64. Chanserna där?

– Den som har chans att vinna är Gidde T.H. (V64-2). Han var rejäl som kunde vinna senast från ett dåligt utgångsläge. Den här gången ser det lite bättre ut, även om han står med 20 meters tillägg. Det ser ut att vara lämpligt emot och normalt borde han ha bra vinstchans. Han tävlar barfota bak som vanligt.

– Mina övriga V64-hästar får normalt svårt att räcka till vinst. Möjligen kan Trustworthy Ås vara en luring om han skulle gå felfritt. Men han har haft svårt att hålla sig till rätt gångart tidigare. Senast gick han iväg och var då bra som tvåa bakom Dan-Åke Olssons Harpers Joker.

– Jeb Frontline i samma lopp har bra form men räcker inte till vinst och El Nino Kemp har för dåligt läge och jagar bara pengar därifrån.

– Balder Exclusive (V64-6) var dålig senast och är svårbedömd här. Jag tycker också att han möter en del bra hästar och får försöka greja en plats i bästa fall.

Anton Lundqvist