Superamatörens nya storstjärna

Tog elfte raka segern

Foto: KANAL75
TRAV

Västerbo Paradise fortsätter att vinna.

I dag imponerade hästen stort när han tog den elfte raka segern.

– Det är inte många i världen som klarar de, sa Kent Knutsson i vinnarcirkeln.

Inför kvällens start hade Västerbo Paradise och tränaren Kent Knutsson tio raka segrar och 400 000 kronor i insprugna pengar.

I den senaste starten fick hästen verkligen bevisa färg och besegrade då mycket bra hästar på Solvalla under Elitloppshelgen.

I dag var det då alltså tänkt att Västerbo Paradise skulle ta den elfte raka segern. Men det fanns vassa motbud på förhand som ville sätta käppar i hjulet för superamatören Kent Knutssons nya storstjärna.

Helt överlägsen

Men ingen kunde göra något åt den överlägsna fyraåringen. Efter att ha inlett loppet i tredjespår så styrde Knutsson på fram mot dödens, i spets satte sig Bo Westergård med sin häst Crowns Banker. Westergård visade tydligt att han ville köra i spets och Västerbo Paradise fick trava den tunga vägen. På den sista bortre långsidan ökades tempot succésivt och Knutsson satt stilla bakom sin stjärna och in på upploppet ryckte han tussarna och fick ett grymt gensvar. Ju mer mållinjen närmade sig ju mer tog hästen i och segern blev enkel till slut, efter en mycket imponerande insats.

– Han fick den tyngsta resan men kunde avgöra ändå, helt otroligt. Han vinner enkelt, det kändes säkert hela upploppet. Han är komplett den här hästen, det är helt fantastiskt, sa en mycket glad Kent Knutsson efter loppet.

”Inte många i världen som klarar det”

Nu är alltså Västerbo Paradise uppe i hela elva raka segrar och jakten på Commander Crowes ofattbara rekord fortsätter.

– Elva raka är starkt. Det är inte många hästar i världen som klarar det.

I vinnarcirkeln kunde även Knutsson avslöja var nästa start kommer att bli för den nya superstjärnan. Det blir fredag den 18:e juni på Axevalla i ett fyraåringslopp som Västerbo Paradise står perfekt inne.

– Det är det loppet vi har matchat honom mot. Han står perfekt inne i det loppet, sa Kent Knutsson.