Åke har ett jackpottdrag

Foto: KANAL75
TRAV

Förra veckan blev det två segrar på Solvalla och V64.

Nu kan det bli repris.

Åke Lindblom levererar ett jackpottdrag som han ska köra lugnt med.

– Men så lär det ju inte bli, man är väl för mycket "killer", säger den alltid lika optimistiske örebrotränaren.

Stall Lindblom är i flytet, segerprocenten ligger på 22 och kanske passerar man två miljoner kronor inkörda under onsdagens V64. Stallet selar ut två hästar, tillika två segerchanser.

Först ut är välkände Lugdunum som inte har startat sedan i början av maj.

– Det gick lite grus i maskineriet i våras. Dels hade han en halsinfektion dels fick han besvär i en bakhov. Det var en liten pinne som hade fastnat i hoven. För en lättare häst hade det inte varit något problem men "Ludde" är så jäkla tung och har enorma fötter så hans tyngd ställde helt enkelt till det.

Lindblom menar att det egentligen bara är bra att Lugdunum har fått vara ifred ett tag eftersom han brukar gå bra när han fått vila. Nu känns han laddad hemma på gården. Om det inte vore för spåret skulle Lindblom vara en ännu större optimist än han redan är.

– Spår två bakom bilen är inte bra, vi är totalt omringade av hästar och galopprisken finns ju alltid då. Han vill ju springa fortare än hans kropp egentligen klarar av.

– Jag testar ett entömsbett nu så att jag orkar hålla i honom. I övrigt står han perfekt inne och det är klart att jag tror att vi kan vinna. Men det kan likaväl bli galopp, men kom ihåg att han har vunnit med galopp förr, varnar Lindblom.

Inte förvånad om jackpotdraget är först

Nästa häst ut är 9 I Saw You (V64-3) som liksom Lugdunum är en riktig bjässe.

- Det är en bra treåring som jag har fött upp själv. Hon är efter I Saw Molly, som jag också är uppfödare till, så det är klart att det är lite speciellt med den här hästen. Hon är hur snäll och fin som helst att köra.

Lindblom tror att hon kan hävda sig i det här treåringsloppet även om det är tuffa hästar emot.

– Från smygläget kommer jag inte att köra offensivt. Men när starten går så kanske det blir en annan sak, säger han med ett skratt. Det är för mycket "killer" i en helt enkelt, man vill ju vinna, konstaterar han.

Så I Saw You bör också streckas?

– Det tycker jag, jag blir inte ett dugg förvånad om hon vinner. Det är ett bra jackpottdrag om det blir tempo där framme, hälsar Åke Lindblom.

Åsa Elmroth