Goops segerknep

TRAV

En liten ändring på utrustningen gjorde att Omega Boko tog sin första årsseger under V64.

Innan starten krånglade hästen och visade inte alls sin rätta form.

– Det är ytterst små marginaler från succé till fiasko, säger Björn Goop.

Foto: Kanal75
Björn Goop.

Det här var första gången som Omega Boko kördes av Björn Goop. Det visade sig vara ett lyckat drag då hästen fick en seger under sin andra start för året.

Lugdunum och Åke Lindblom gjorde comeback i den första avdelning efter att ha varit borta från tävlingsbanan sedan i början av maj.

Comebacken blev dock ingen enkel resa. Lugdunum tog tidigt ledningen via tredje spår.

Lindblom och hästen låg framme i täten och pressade och när det var omkring 700 meter till mål ledde de med ett par längder.

Matrix Reloaded närmade sig dock ute i banan och knep segern.

– Vi satt bra placerade och hästen kändes fin. Den lilla pausen han har fått från tävlande var bra, säger Örjan Kihlström efter segern.

I V64-2 bjöds publiken på en helt överlägsen seger. När Gidde T.H kom in på upploppet långt före de andra hästarna började publiken applådera.

– Han kändes bättre än någonsin. Stark och rejäl. Han har varit lite svår tidigare, berättar Johnny Takter.

Bring Me Back hade chans att ta sin sjätte raka seger under kvällen. Men det satte Johan Untersteiner och Loredan As stopp för. Loredan As hade täten loppet igenom. Bring Me Back fick gå ute i dödens och det blev hårt i mål.

Loredan As var dock starkast.

– Min lilla plan var att leda loppet igenom. Hästen är jättefin. 200 meter kvar tänkte jag nu kör vi, berättar Untersteiner.

Vilken som blir hästens nästa utmaning har Johan Untersteiner klart för sig.

– Italienska Derbyt.

För Meadow Zoot som galopperat vid de två senaste starterna blev det äntligen revansch i den sista avdelningen. Hästen tog tidigt ledningen i loppet. Shejk Yerbouti låg i rygg och fick en lucka vid upploppet och försökte utmana, men Meadow Zoot var först i mål.

– Jag höll lite fart första sväng, sedan var det lugnt, säger kusken Torbjörn Jansson.