Nicklasson: Trav är förbannat svårt

TRAV

Efter att ha jobbat med V75-omgången sedan i söndags kväll och dessutom pratat med i stort sett alla aktiva finns det inga ursäkter för misslyckanden.

Utom en, som alltid håller: Trav är förbannat svårt.

V75-finaler på Bergsåker med E3-final som dagens höjdpunkt, Nej, sportsligt finns det inget att klaga på.

Ur spelsynpunkt är det dock en ganska lurig omgång – det ser nämligen för lätt ut…

Jag har skrivit det förr och tänkt det för mig själv långt fler gånger: Jag gillar inte omgångar när det finns för många singelstreck att välja mellan. Det skapar bara hjärnspöken: ”tänk om jag väljer fel spik…”

Och är det något man lärt sig så är det att flerkupong inte är att tänka på, inte på V75 i alla fall. Det är sju rätt som gäller. Hur kul är det att sitta med 100 sexor á 12 kronor och ett gäng jackpottfemmor till det.

Bara sista saknar spik

Så, vilka är spikförslagen?

Jag har valt mellan Longlegs, Conny Nobell, Iceland, Dandie Palema och Maharajah. Lägg därtill att Hoof Beats förmodligen har toppchans i V75-1. Nej, det är bara V75-7 man inte behöver fundera så mycket över. Där är det bara att måla på, fast för mig har pengarna tyvärr tagit slut vid den tidpunkten – måste ju betala för streckvärda i tidigare avdelningar. Taktiken är att vara kvar till sista och sedan bara lita till turen.

I V75-1 har som sagt Hoof Beats toppchans. Men läget kan innebära strul och en resa i kön. Min förhoppning är att han får dra fram formtoppade men otursförföljda Big Star sista 700. Är det någon i omgången som förtjänar lite flyt så är det hon. T.X.Zoogood får också chansen från fint läge.

I V75-2 spikar jag Longlegs, bara streckad på var fjärde kupong. Tack till Samuel Rehn som löste gåtan. Han kommer att köra Longlegs i ledningen. Om sedan Bonus Käll slinker loss och spurtar förbi må det vara hänt. Spelvärdet ligger utan tvekan hos Longlegs.

Spik i V75-3 också, både med hjärtat och hjärnan. Visst vore det kul att få se Conny Nobell i vinnarcirkeln igen? Det är nog dags från fint läge, spets och slut. Kan man läsa loppet på något annat sätt?

V75-4 vinner Iceland sex gånger av tio. Men han ser ut att bli oväntat(?) stor favorit. Filiokus C.D. har visserligen ett uselt läge men han gick ju i stort sett lika bra som Iceland senast, fem procent på honom är löjligt lite.

Mats Bucht säger att Dandie Palema tar ledningen (om kusken vill) i V75-5 och sunda förnuftet säger att han därmed är en bra spik. Men det är samma sak här: Det finns några riktigt roliga streckvärda. Sobel Alex har jag till exempel väldigt svårt att släppa, och sedan känns också Laughing Stock intressant utan skor på hovarna och med ett norskt huvudlag på skallen.

”Maharajah slår ingen av mina hästar utvändigt”, säger Lutfi Kolgjini inför E3-finalen, V75-6. Men det tror jag att han gör. Dock kan det kosta så mycket att det bäddar för någon annan. Boulder Classico eller kanske tvåprocentaren Ikon Tilly?

I sista är det bara att strecka på så mycket man har råd med. För min del blev det fyra streck.

FAKTA

Helgens tips

1. 11 Big Star (Bergsåker, V75-1)

Uselt läge men ruskigt speedig. Värd en framgång efter otur en längre tid.

2. 3 Longlegs (Bergsåker, V75-2)

Tar ledningen och körs där, blir inte lätt att fånga.

3. 10 Ikon Tilly (Bergsåker, V75-6)

Kapabel. Roligt garderingsbud.

Per Nicklassons V75-system

V75-1: 2–7–11 (res 3–5)

V75-2: 3 Longlegs (res 1–12)

V75-3: 2 Conny Nobell (res 1–4)

V75-4: 4–10–5–1–12 (res 6–2)

V75-5: 5–1–7–9–10 (res 2–4)

V75-6: 4–5–10 (res 3–2)

V75-7: 10–12–6–4 (res 3–11)

900 rader/450 kronor

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM