Fransk topphäst såld till Sverige

Foto: KANAL75
TRAV

Den franska topphästen Milord de Mellerey, som i fjol vann Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen, är köpt av finska och svenska hästägare.

– Han kommer hit så fort vi har ordnat transport, säger Halmstadtränaren Kari Lähdekorpi.

Kari Lähdekorpi har själv köpt in sig på en del i Milord de Mellerey, men det är den finske storhästägaren Reima Kuisla som ligger bakom affären.

– Kuisla är alltid ute efter bra hästar och han gör ett jäkligt bra jobb. Den här har han varit ute efter länge men det blev affär först i går, säger Lähdekorpi, som alltså kommer att få in hästen i träning.

Milord de Melleray presenterade sig för den svenska publiken när han i fjol vann Harper Hanovers lopp på Solvalla på nya världsrekordet 1.13,4/3 180 meter. Totalt har hästen vunnit 23 av 90 starter och sprungit in drygt 8 miljoner kronor.

– Jag blev lika imponerad av honom som alla andra förra året. När han var här i år var han inte lika fin men jag såg honom i Kouvola i helgen och där var han jättefin.

Hur mycket kostade Milord de Melleray?

– Det är säkert den dyraste åttaåriga valack som är såld på rätt så länge i alla fall.

Hur ser du på framtiden för hästen?

– Vi får se hur det går med tranport nu men det finns ett lämpligt långlopp i Forus om ett par veckor. Sen finns det ett långlopp på Jägersro på Hugo Åbergs-dagen. Jag har en känsla att han räcker för att starta över 2 100 meter också framöver, för han är ruskigt speedig för att vara en stayer.

Ola Johansson

ARTIKELN HANDLAR OM