Söderbergs sköna travsuccé

TRAV

Flea Southwind vann lopp under V65-tävlingarna i Rättvik.

Den föredetta förbundskaptenen och den nuvarande U21-tränaren Tommy Söderberg deläger hästen.

– Hästen var precis så bra som jag förväntade mig, sa segerkusken Åke Svanstedt efter loppet.

Foto: Kanal75
Tommy Söderberg.

Flea Southwind tog idag den andra årssegern. Den senaste starten så kom hästen tvåa i Drottning Silvias Pokal, det var en liten skräll – i alla fall för spelarna då hästen stod i nästan 17 gånger pengarna i den starten. Då sprang Flea Southwind in 466 000 kronor.

Sprang in 70 000

Inför dagens start i Breeders' Crown 4-åriga ston var Flea Southwind och Åke Svanstedt storfavoriter både på vinnarspelet samt på V65-strecken. Loppet blev ett sömnpiller, efter att tidigt fått ledningen fick Åke Svanstedt dämpa tempot enormt och första varvet travades på 1.19 vilket är löjligt sakta för klassen. Varvet från mål kom då Örjan Kihlström och Mellby Rapp utvändigt och började massera ledaren. På den bortre långsidan och i sista sväng såg det ut som att Kihlström satt på leken men det visade sig att Svanstedts stjärnsto var den starkare och in på upploppet växte avståndet till de jagande och Flea Southwind vann säkert och enkelt. Dagens vinst var värd 70 000 kronor.

– Hästen var precis så bra som jag hade förväntat mig, sa Åke Svanstedt efter loppet.

Man har tidigare här på Trav365 kunnat läsa om Tommy Söderbergs stora travintresse och att han brinner för sporten och att han imponeras av hur tränare och kuskar orkar jobba så mycket som de gör. I dag fick Söderberg jubla över deras jobb då hans delägda häst vann.