”Lite skönt att slippa travet”

Foto: KANAL75
TRAV

Åke Sundberg blåste positivt i ett alkotest före travtävlingar under midsommarhelgen.

Nu är han avstängd i två månader, men livet fortsätter ungefär som vanligt för Rättvikstränaren.

– Det är ungefär som vanligt, men jag slipper åka på trav, säger Åke Sundberg.

Det var innan V65-tävlingarna på Rättvik på midsommardagen som Åke Sundberg blåste positivt i ett alkotest.

I och med det blev Rättvikstränaren avstängd två månader från travet med omedlebar verkan. Men Sundberg har skickat in en överklagan och han hoppas att den går igenom.

– Jag blåste högre den andra gången. Det är mycket konstigt. Nu har jag skickat in en överklagan, jag tror att det var något fel på apparaten. När jag ville blåsa igen så hade de skickat iväg apparaten, säger Åke Sundberg.

Ungefär som vanligt

Nu när Sundberg är avstängd så fortsätter livet ungefär som vanligt för Rättvikstränaren. Han tränar hästar på dagarna och passar på att göra saker på kvällarna som han annars inte hinner med att göra.

– Det är ungefär som vanligt. Det är lite skönt att slippa åka på trav fast det är tråkigt att man är avstängd. Jag kan åka på speedway nu, det brukar jag göra annars också men jag har extra mycket tid nu.

”Det är så dåligt”

För 5-10 år sedan var Åke Sundberg mer het som kusk och körde mycket lopp på travbanorna runt om i landet. Men nu på senare år har antalet körda lopp blivit färre.

– Det är så dåligt, jag vet inte vad det är. Det är många som köper häst och håller på med den själv och kör själva. Jag såg att Jim Frick skulle åka till Bollnäs i morgon och köra två lopp. Hade det varit för tio år sedan hade han kört i alla lopp.

Men även fast Sundberg börjar komma lite till åren så känner han sig pigg och kry.

– Jag känner mig inte äldre nu än för 10-20 år sedan. Även fast det kan vara lite segt att åka på trav ibland. Det är så mycket känslor och det måste ju gå bra också, säger Åke Sundberg