47-miljonersmannen i exklusiv intervju

BUTIKEN På Hallunda Spel & Tobak i Norsborg lämnades rekordraden, värd 47,3 miljoner kronor, in. Butiksägaren Raymond Saliba till vänster.
TRAV

Han vann den största vinsten på hästar genom tiderna för ett år sedan.

Exklusivt för Trav365 talar nu 47-miljonersmannen ut för första gången.

– Jag vill slå mitt vinstrekord, jag vet att jag kommer göra det, säger han.

För exakt ett år sedan vann en spelare den största vinsten någonsin på V75. Han hade då lämnat in ett briljant system med tre spikar och helgarderat de övriga avdelningarna.

Sju rätt belönades då med 47 360 999 kronor.

47-miljonersmannen har fram tills nu aldrig pratat med pressen om vinsten och varit väldigt anonym. Men nu, ungefär ett år efter vinsten talade mannen som är i 40-års åldern ut exklusivt för Trav365.

– Jag bad till gud om att få in mitt system och det gick bra. Det var ett väldigt bra system. Jag hade fyra system den dagen, två av dem fick jag sex rätt på och ett av dem fick jag sju på berättar han och fortsätter:

– Jag spelar alltid fler system, det ökar chansen att vinna. Jag har alltid tre spikar, sen tar jag alla hästar i övriga lopp.

Hur reagerade du när du vann?

– Jag blev bara väldigt glad.

Jobbar på som vanligt

47-miljonersmannen bor för närvarande i London och är bara i Sverige på besök när vi når honom. Han är här i jobb och för att träffa sin släkt som bor i Sverige och förstås för att spela på trav. Men någon förändring i mannens liv har det inte blivit trots rekordvinsten. Han jobbar fortfarande och vardagen är precis densamma.

– Det är ungefär. samma Jag jobbar med att sälja fastigheter, det tjänar jag en slant på. Sen reser jag väldigt mycket och jag älskar Sverige så jag kommer hit ofta. Mina barn älskar också det här landet så vi åker hit på alla skollov och när de är lediga. Jag var en rik man även innan vinsten så det blev inte någon större skillnad, förklarar han.

”Drömmer om ny storvinst”

Trots att han innehar rekordvinsten på trav så satsar han på att slå sitt eget rekord och spelar V75 varje lördag. Men även V64 lockar honom till spel. Men eftersom han bor i England så är de hans kusin och bror som får lämna in systemen i Sverige.

– Jag har spelat på trav i 15 år, så jag bara fortsätter. Det som driver mig är att jag ska vinna en ny storvinst, jag vet att jag kommer göra det. Jag spelar V75 varje lördag, det är ett mycket bra spel. Det tog mig 13 år att vinna den första storvinsten. Det var för två år sedan, jag satt två system med en miljon i utdelning på båda systemen.

En storspelare

47-miljonersmannen är en storspelare men något annat än systemspel spelar han inte när han är i England. Det är bara när han är på plats i Sverige som han spelar vinnare.

– Jag spelar för ungefär 20 000 kronor i veckan. I helgen spelade jag vinnare på Kolgjinis häst Turnaorund, jag hade 15 000 kronor på den hästen så då vann jag cirka 135 000. Men jag brukar inte spela så hårt på en häst, jag gjorde det nu för att Turnaround är min favorithäst. Jag spikade även honom på V75, berättar han.

Rekordmannens tips till dig som vill bli en vinnare är att inte lyssna på experterna och att gå på dina egna idéer.

– Jag kollar listorna på internet på tisdagar. Sedan brukar jag sitta två timmar på lördagen med en kopp kaffe och läsa vad kuskarna och tränarna säger om hästarna. Alla säger att värmningar är viktigt, det tycker inte jag. Jag lyssnar aldrig på vad experterna säger och jag kollar aldrig värmningar, säger han.

Nu på lördag är det stor jackpottfest på V75 med 42 miljoner kronor bara i sjurättspotten.

Kanske är det 47-miljonersmannens tur igen?

FAKTA

Så såg den vinnande rekordraden ut

Avd 1: 1 Elton Silvio (2,45)

Avd 2: 8 Loy Lavec (10,99)

Avd 3: 7 Hövding Lavec (15,43)

Avd 4: 10 Some Gold (6,44)

Avd 5: 8 I Have To Dance (6,16)

Avd 6: 1 Lass Formula (28,98)

Avd 7: 8 Capricorn Label (46,42)

Utdelning:

7 rätt: 43 223 775 kr.

6 rätt: 64 610 kr.

5 rätt: 2 366 kr.