Nybrink is back

Stjärnkrönikör tillbaka på Aftonbladet och TV4

Foto: KANAL75
TRAV

Nu är han tillbaka – efterlängtad av många.

Aftonbladets vasse krönikör Micke Nybrink gör comeback efter ett uppehåll.

– En del kommer säkert att spy när de får se mig, säger han och skrattar.

Micke Nybrink har varit saknad av travspelarna. Åtminstone att döma av alla email och sms som kommit till Aftonbladet och TV4.

Många undrar var travprofilen med den vassa pennan har tagit vägen. Han har nämligen inte synts till i varken Vinnare V75 eller i tidningen en längre tid.

Men var lugna; Nybrink är tillbaka i veckan med sina åsikter, heta tips och funderingar.

– Jag har bara haft fyra veckors semester. Det känns inte alls så länge, säger Nybrink.

– Det är ju trevligt att det finns de som saknar mig. Sedan finns det väl de som kanske hade hoppats på att jag fått sparken. Men långnäsa till dom.

Inte rädd att sticka ut

Att tippa trav i Aftonbladet och TV4 har ofta två olika sidor. Är man dessutom en omstridd krönikör som inte är rädd för att vädra sina åsikter gillas man inte av alla. Micke Nybrink tillhör dom som säger vad han tycker och tänker. Han är inte rädd för att sticka ut hakan.

– Jag får mycket mail från både arga och glada människor. En del vill tacka för någon bra vinnare jag har bidragit med.

– Sedan finns det dom som alltid säger; fan va dåligt du tippar. När jag är ute på banorna kommer det ofta fram folk och frågar om jag har någon vinnare. När jag då svarar dem säger de; va bra, då kan man ta bort den från kupongen.

– Men sådant får man ta i det här jobbet, säger Nybrink.

Vad har du gjort annars under semestern? Har du kopplat av travet helt?

– Det har varit rätt så lugnt men jag har följt med travet en del och tittat på tv. Det har dock inte varit lika mycket ATG-Live som tidigare och det är skönt att dra ner lite när man har semester och ladda batterierna.

– Nu känns det skönt att vara tillbaka igen. Jag känner suget och kommer laddad till veckans krönikor och tv-program. På tisdag kommer min första krönika i Aftonbladet och på onsdag är jag med i både Dagens Rätt och i Vinnare V64. Sedan är det full fokus på derbyhelgen. Det ska bli kul att spela igen.

Har du några aptitretande vinnare inför veckan? Dina bästa drag till V64?

– Admiral Sea (V64-1) är jättesnabb i voltstart och sitter i spets direkt. Vann från ledningen näst senast och kan rinna undan här. Körs dessutom av Jorma Kontio och är ett kul drag.

– Felix Use (V64-2) har varit riktigt bra i de två senaste starterna. Näst senast hade han otur och blev dragen sist men spurtade bra i skymundan. Senast galopperade han i en hård spetskörning men kom tillbaka starkt. Han flög fram över upploppet och kan få full utdelning nu istället. Utan att veta hur de blir streckade tycker jag att det här är två riktigt bra drag, säger Micke Nybrink.

Michael Carlsson/Minimedia