Walmanns stjärna flyttar utomlands

TRAV

Colombian Necktie drar till Nordamerika.

I höst ska stjärnhästen slåss i de penningstinna storloppen i Kanada och i USA.

– Det är en rolig satsning som kan ge mycket pengar, säger tränaren Roger Walmann.

Foto: KANAL75
Colombian Necktie flyttas utomlands.

För två år sedan vann han svenskt Travderby. Colombian Necktie har sedan blandat och gett i loppen. På slutet har han kommit i fin form och efter tredjeplatsen i Jubileumspokalen var han i lördags femma i Sundsvall Open Trot.

– Han var helt okej där. Det var en tuff öppning han var med i och höll fullt godkänt. Hästen sprang 1.11,9 över full distans och det motsvarar väl ett par sekunder snabbare i Nordamerika, säger Roger Walmann.

På torsdag reser Colombian Necktie över Atlanten. Via Amsterdam flyger han till Toronto för att förberedas för kommande storlopp.

– Han ska starta i kval till Maple Leaf Trot den 13 september. Sedan blir det förhoppningsvis en final. Det är mycket pengar att köra om och bara i finalen är det 400 000 dollar i förstapris, säger Roger Walmann.

– Därefter är det meningen han ska starta i Lexington i oktober, samma lopp som Giant Diablo satte världsrekord i förra året. Det är en spännande och rolig satsning som kan ge mycket pengar.

Colombian Necktie har hittills tjänat drygt 3,8 miljoner kronor. Om några månader kan han ha betydligt mer på bankkontot…

Michael Carlsson/Minimedia