”Pröjsa eller piss off”

TRAV

Egentligen fattar jag inget och borde hålla käft.

Men skit i det, att jag inte begriper mig på EU-rätt och reglerade spelmarknader är petitesser.

Jag pratar först och tänker sen.

Unibets intåg på den svenska spelmarknaden är den stora snackisen i trav-Sverige just nu. ATG/STC och Kari Lähdekorpi står i ena ringhörnan, Unibet, Lutfi Kolgjini och Rune Andersson i den andra.

Alla är upprörda, skriker om stämningar, bojkott och hotar varandra. Skräckscenarion målas upp. Båda lägren säger att travet är dödsdömt om …

De fegar ur

Jag vete faen. Unibet är ingen nyhet. Man har kunnat spela på svenska travlopp hos dem i typ tio år, i och för sig till fasta odds. När de nu fegar ur och erbjuder totospel i stället (då kan spelarrangören inte förlora) blir det ett jäkla liv.

För mig får de göra vad de vill. Jag spelar inte en spänn hos nätbolagen så länge de inte är med och skramlar till notan.

Uppmaningen är förstås given till Unibet: Show me the money! Kom igen, slanta in några miljarder till travet så får ni trovärdighet. Gör det som en ren gest av välvilja, lite maffia-style, släng in en väska full med pengar på travbossen Patrik Sandins bord.

För efter tio (?) års spel på svenska travlopp måste ni väl ha byxat några spänn? ATG bidrar med en dryg miljard om året till travets omkostnader. Pröjsa eller piss off! Unibet.

Svenska staten är boven

Fast egentligen ska vi inte skälla på Unibet. De är inga dumskallar och utnyttjar givetvis friläget. Att slåss med en bakbunden jätte (ATG) är nog rätt kul. De sitter säkert och skrattar och funderar om de ska klippa till på hakan nästa gång, eller kanske i solarplexus? Kanske med en hästsko gömd i handsken. Ja!

Det är förstås den svenska staten som är den stora boven. Domaren i den här tungviktsmatchen är enögd eller möjligen bara stupid? Att de som bestämmer inte fattar ett smack om spel och återbäring är nämligen solklart.

Om nu ATG ska fortsätta vara huvudarrangör av spel på hästar i Sverige måste de få konkurrera på lika villkor med den fria marknaden. För konkurrens är positivt för alla inblandade. När den är rättvis.

Givetvis måste ATG tillåtas sänka spelavdraget och ge oss 90 procent tillbaka på vinnare och plats. Åtgärden är så given. Det sorgliga är att vår regering inte fattar det.

FAKTA

Veckans tips

1. 3 Admiral Sea (Solvalla, V64-1)

Startsnabb värre. Nu med Jorma Kontio. Leder länge. Drag.

2. 12 Felix Use (Solvalla, V64-2)

Kraftigt uppåt nu. Blir säkert bortglömd. Passas!

3. 6 Omega Boko (Solvalla, V64-6)

Hårding. Utslagen ur Derbyt senast. Revanschdags.