”Han har det som alla bra hästar har”

TRAV

Fem starter.

Fem segrar.

Nu är Torbjörn Janssons jättetalang Cash or Credit redo för större uppgifter.

– Han har det som alla bra hästar har...att det går fortare än det känns när man kör honom.

Foto: KANAL75
Torbjörn Jansson med sin nya stjärna Cash or Credit.

Under några år satsade Torbjörn Jansson mest på att köra lopp åt andra som "catchdriver". Nu är han är tillbaka på allvar även som tränare och i stallet på Seglinge gård finns i dag 31 travhästar.

En av de mest intressanta och mest lovande är Cash or Credit. Hingsten är obesegrad i år och har hittills inte förlorat i Torbjörn Janssons regi.

På onsdagen startar fyraåringen i V64-1 på Solvalla och han står på kronan rätt inne i loppet, som ett V75-försök i klass III för hästar som tjänat max 150 000 kronor.

– Det ser bra ut, men det är faktiskt inte medvetet.

Dina tankar inför loppet?

– När han vann senast tyckte jag inte han var som bäst och därför fick han en paus. Men han är tränad för att göra ett bra lopp direkt och en häst som bara vinner ska inte nonchaleras. Jag hoppas förstås att sviten håller i sig ett tag, men vi fick ett halvdåligt läge, så lite orolig är jag.

"Inte några tursegrar"

Spår nio?

– Det har han klarat att gå bakifrån förr, men samtidigt har han inte mött så hårt motstånd tidigare heller. Det är V75-klass nu.

Hästen har fem raka ettor i raden och är obesegrad i år. Är det något du tänker på när du matchar honom?

- Njaee.., det har jag väl kanske gjort lite grann, att man försöker hitta passande lopp. Men nu är det som sagt V75-klass och då blir det betydligt hårdare, men åter igen...en häst som bara vinner den måste man hålla lite högt. Och man ska veta en sak, det är inte några tursegrar han vunnit.

Om du ska beskriva Cash or Credit?

– Först och främst är det är en jättesnygg häst. Sedan har han en sådan uppfattning, en ärlig, bra häst som självklart har bra kapacitet också.

Platschans för Egon Vick

Om sina övriga V64-chanser säger Torbjörn Jansson så här:

– Party Amor (V64-2) var jättefin när jag vann med honom i Eskilstuna och han vann lätt då. Han har ett fint läge och fin form. Jag tror han är långt framme.

– Hod (V64-4) galopperade senast på Solvalla, men det kunde han inte hjälpa. Sedan vann han efter det och har fin form, men spår fyra på tillägg brukar bli kärvt.

– Egon Vick (V64-5) känns väldigt pigg och alert och vi får börja köra igen. Spår tre är bra, men han är inte särskilt snabb från start och jag tror inte han kan vara med och gå om ledningen eller så, men han borde få ett vettigt lopp och jag tycker han ska ha platschans.

- Caddie Comet (V64-6) vet inte jag mer än någon annan om. Jag har aldrig kört hästen tidigare.

Till sist; när du handlar blir det Cash or Credit då?

– Cash.

KANAL75