Örjan Kihlström – kung på Solvalla

Foto: KANAL75
TRAV

Fem segrar på Solvalla.

400 500 kronor till hästägarna.

Örjan Kihlström hade en bra dag på jobbet.

– Det har flutit på fantastiskt bra i dag, konstaterade kusken.

Kusken Örjan Kihlström dominerade stort på Solvalla på onsdagskvällen och vann totalt fem segrar.

Tre av segrarna kom inom V64-spelet där Victory Sund i V64-5 var den som imponerade mest. Trots att femåringen tvingades till 1.07,4 första halvvarvet hade han mod och styrka att hålla undan till målfotoseger i en härlig trehästarsduell in mot mållinjen.

– Jag tycker han var överraskande bra som kunde vinna efter den öppningen. Han var fantastiskt bra helt enkelt, berömde Örjan Kihlström.

I V64-1 blev det betydligt enklare när Anja Nalan ledde från start till mål och tog fjärde raka segern. I V64-2 blev det också tidig ledningen tillsammans med treårige talangen Merriment som trots lite schabbel med travet höll undan till en ganska säker favoritseger.

– Jag tycker båda hästarna visade bra inställning, sa Örjan Kihlström.

Pappa upp i dagen

Utanför V64 avgjordes en final i dubbelcupen för kallblod med 100 000 kronor till vinnaren. Storfavoriten Odin Tabac såg ut att gå mot en mycket säker spetsvinst när Örjan Kihlström plötsligt fick en väldig fart på Vingbo Stjärn över upploppet och när Odin Tabac galopperade var skrällen ett faktum.

Kvällens sista seger kom i lopp 12 där treårige Marshland lekte med motståndet trots att det inte såg ut som att Örjan Kihlström körde en enda meter i loppet.

– Man blir nästan lite full i skratt...han är så lik pappa, sa Örjan Kihlström om sonen till From Above.

Fjärde raka för Frick

I lärlingsloppet (V64-3) blev det seger för favoriten Arras T.C.B. och Anders Svanstedt. Trots ett lopp utvändigt om ledaren var åttaåringen bara bäst och imponerade när han kopplade greppet på upploppet och även kunde stå emot smygkörda konkurrenter.

Jim Frick hade en fin kväll och tog fjärde raka segern tillsammans med Locksley F.H. i V64-4. Femåringen visade en mycket stark långspeed sista 700 metrarna och pressade ledaren Corcovado till galopp i en härlig duell sista biten in mot mål.

I V64-avslutningen fick favoriten Omega Boko överta ledningen efter 650 meter tillsammans med Björn Goop. Fyraåringen snubblade till i sista svängen, men klarade den incidenten och vann till slut mycket enkelt.

1926 system med sex rätt på V64-spelet belönades med 2 682 kronor vardera.

Lars-Ove Pettersson/Kanal75