Stig H: STC måste få fram en handlingsplan

Foto: KANAL75
TRAV

I går gick landets stjärntränare ut i ett öppet brev till STC.

De riktade skarp kritik mot travförbundet i frågan om Unibet.

Idag kommenterar Stig H Johansson insändaren i Aftonbladet.

– STC måste få fram en handlingsplan och ett resonemang med staten om framtiden.

Det var i facktidningen Travronden som Sveriges ledande travtränare hade en skarp insändare. Den var undertecknad av Stig H Johansson, Björn och Olle Goop, Roger Walmann, Lutfi Kolgjini, Kari Lähdekorpi med flera. De gick till hårt angrepp mot STC. De visar stort missnöje med ledningens sätt att sköta svensk travsport. Framförallt tycker de att STC inte har agerat tillräckligt i frågan om Unibets entré på den svenska spelmarknaden.

Lägger ut dimridåer

Idag förtydligar Stig H Johansson brevet i sin krönika i Aftonbladet. Han säger att meningen var inte att kräva en ny ledning i STC. Stig H efterlyser istället en handlingsplan.

– STC gömmer sig bakom resonemanget med bojkotten av Travnet/Unibet. Det är bara att lägga ur dimridåer. Enda effekten det får är att ta bort fokus från vad det egentligen handlar om, säger Stig H.

”Går inte att hindra utvecklingen”

Han fortsätter:

– Unibet är inte sakfrågan. De har bara fört upp sakfrågan till diskussion. Försvinner Unibet kommer det istället upp nya aktörer. Det är INTE där problemet ligger.

– Det värsta är att det inte går att hindra utvecklingen just nu. För STC gäller det bara att skaffa sig rätt partner. Är inte staten villig att hjälpa till med det så tror jag att det finns möjligheter att lösa det på andra sätt, säger Stig H.

”Vi har inget att förlora”

Nu till helgen kommer travets makthavare att träffas i Malmö. Där kommer ATG, STC och basorganisationerna (hästägarna och tränarna) att vara representerade.

– Remy Nilson, (ATG:s vd), menar att vi sågar av den gren om vi bryter avtalet med staten. Men fortsätter det på samma sätt har vi snart ingen gren alls att sitta på. Vi har inget att förlora. Vi måste bryta mönstret. Då kan det vara bättre att byta gren.

– Det behövs att vi tillsammans försöker stötta en idé. För att åtminstone få någon sorts press på dem som har möjligheterna att påverka vår situation, säger Stig H i sin krönika.

Michael Carlsson/Minimedia