Garland lekte med Elitloppsvinnaren

Foto: ATG-LIVE
Garland Kronos och Lutfi Kolgjini helt överlägsna i V65-3. Tvåa i mål slutade Conny Nobell och trea i mål Coolman Crown.
TRAV

Det var upplagt för en duell mellan uppstickaren Garland Kronos och Elitloppsvinnaren Conny Nobell på Åbytravet.

Men det blev ingen duell.

Garland Kronos och Lutfi Kolgjini var helt överlägsna.

– Jag misstänkte att Björn skulle köra snällt, min häst var mycket bra, sa Ludde efter segern.

Som unghäst vann Conny Nobell det mesta som gick att vinna och för två år sedan vann han Elitloppet.

Men efter Elitloppsvinsten fick hästen stora problem och han har aldrig kommit tillbaka till den form han hade vid Elitloppsvinsten. Men under torsdagen på Åby var hästen åter på banan efter kortare vila.

Björn Goop gav sin häst ett mycket snällt lopp i fjärde invändigt men spurten sista biten var rapp och hästen såg fin ut. Conny Nobell slutade tvåa.

Vann gjorde värsta motståndaren Garland Kronos som var helt överlägsen. Lutfi Kolgjini körde sin talang till ledningen och sedan var segern aldrig i fara. Segertiden skrevs till 1.13,5 och det såg ut att finnas gott om sparade krafter över mållinjen.

– Jag misstänkte att Björn skulle köra snällt med sin häst. Min häst gjorde en mycket bra insats, sa Lutfi Kolgjini.

På fredag har Lutfi Kolgjini auktion, och då är just Garland Kronos till salu. Vill man köpa femåringen får man räkna med att ge en rejäl slant.

– Han är värd mellan två och tre miljoner kronor, sa Lutfi Kolgjini.

Louis ensam på plan

En annan häst som imponerade stort på Åby var Louis Chap i V65-2. Hästen hittade en perfekt position från start och när Stefan Söderkvist sände fram sin häst i spåren bet det rejält och hästen joggade undan till lätt seger.

– Han kändes verkligen bra. Hästen var stark och rejäl hela tiden och han har blivit bättre och bättre i och med att han fått mer rutin, sa segerkusken Söderkvist efter segern.

Wallace Boko lämnade galoppskorna hemma

Wallace Boko kom till Åby med två raka galopper. Men trots det var han stor favorit i V65-5.

Denna gång skötte sig den fyraårige hingsten och då blev segern väldigt enkel trots ett tufft lopp utvändigt ledaren. Wallace Boko ser mycket fin ut för dagen och fortsätter han utvecklas kan det vara en häst för de större loppen. Kusken Åke Svanstedt var nöjd efter segern.

– Han var fin idag. Jag ville köra i ganska jämt tempo för han är rätt så stark. Vi har ändrat lite småsaker och idag fungerade han bra. Det är en jättefin häst som utan sina problem skulle vara en riktigt topphäst. Han har lite problem med sina ben, sa Åke efter loppet.

FAKTA

V65-raden

1. 2 Ivy L.B. (Björn Goop)

2. 12 Louis Chap (Stefan Söderkvist)

3. 1 Garland Kronos (Lutfi Kolgjini)

4. 8 Indra Pine (Bo Falsig)

5. 9 Wallace Boko (Åke Svanstedt)

6. 4 Housequake (Björn Goop)

Sex rätt: 585 kronor

Fem rätt: 34 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM