Brioni blåser runt packet

TRAV

Två spikar:

Den ene så klar att man knappt kan begripa det.

Den andre känner jag bara på mig.

Kalla det feeling, eller bara fantasier.

Vem bryr sig – för nog faen vinner han.

Brioni i V75-1 är förstås hästen som är totalt klar. Joakim Lövgrens stjärna har startat 16 gånger och vunnit 14 lopp. Han är hyperkapabel och utan tvekan en av Sveriges mest spännande hästar. För tillfället befinner sig den tyske importen i bronsdivisionen.

Brons för Brioni…det är rena skämtet. Det är ungefär som om Usain Bolt skulle ställa upp i SM på 200 meter, eller som om Tiger Woods skulle spela från damtee i KM på Kungsägen.

Det är enda problemet, som jag ser det: Brioni är LITE VÄL klar. Han är så klar att det nästan känns som en fälla, som en djävulsk komplott för att man ska spricka redan i V75-1, vilket jag hatar. Då känns livet plötsligt så tråkigt, meningslöst.

Men nu slutar vi noja och spikar Brioni. Han blåser runt packet när Lövgren känner för det.

Guldloppet, V75-3, ska ledas av Arras från start till mål. Det tror de flesta jag pratat med och det avspeglar sig också i strecklistan där nioåringen är favorit. Visst kan det vara så – men jag är helt inne på att vrålsnabbe Earl Tilly (29 procent) sänker dem i spurten. Åke Svanstedts speedkula är otäck sista 700 meterna. Ni minns väl när han från spår tolv bakom bilen i ett guldlopp i Örebro i våras avslutade med 1.08 sista 700 som tvåa bakom Digger Crown? Digger som hade fått bestämma i ledningen och Earl Tilly som anföll från femte ytter.

Nu ser det ut att bli körning i täten och då kommer det bita för Earl Tilly. Från Knutby (he, he, eller var nu ”Pastor” Svanstedt håller till…?) läcker inte så mycket information ut till spelarna men jag har i alla fall lyckats läsa mig till, i V75-Guiden, att hästen, enligt tränaren, känns bättre än någonsin i jobben.

Kör när du vill, Åke, men kör i tid. Ja, det brukar du i och för sig göra.

Veckans lås hittar jag i V75-4. Favoriten Fiona Southwind är jag svag för. Hon spurtar urstarkt och senaste insatsen var inget undantag. Då gick hon strålande sista 500. Gissningen att hon får ta över ledningen efter 500 meter är inte sjövild.

Motbudet är Madame Arriba. Hon har varit grym i två raka, överlägsna segrar och kommer att göra livet svettigt för favoriten. Näst senast klev hon fram utvändigt ledaren mitt i loppet, krossade denne, tog över 450 kvar och bara försvann. Senast tog hon spets efter 600 meter och vann okörd.

Övriga lopp i korthet:

V75-5 är ett ruskigt fint treåringslopp av internationell karaktär. Vem som vinner går knappt att veta, men att fem hästar höjer sig över mängden tror jag mig ha listat ut. Min vinnare är Henrik Larssons jättelöfte Reven d’Amour. Är inte det här är kanon så är jag blind.

Att räkna ut vem som vinner

V75-6 är omöjligt. Abbe Palema borde kanske vinna men han svek mig senast och det förlåter jag inte redan nu. Enligt Åke Svanstedt var han inte fräsch då och kommer att vara bättre nu. Men – jag tar alla på kupongen och jobbar in en susare.

Hoof Beats borde vinna V75-5, distansen är perfekt och läget kan troligen inte bli bättre. Men Ecupos Bitte är jag förtjust i, får hon en fin resa så. Och sen är ju min favorithäst med, hästen som alltid ger allt och som radar upp topplopp. Just det, Brian Key, streckade på löjliga åtta procent.

FAKTA

Micke Nybrinks V75-chanssystem

V75-1: 9 Brioni (res 3–6)

V75-2: 4, 6, 9, 11 (res 5–2)

V75-3: 7 Earl Tilly (res 1–10)

V75-4: 6, 7 (res 12–4)

V75-5: 1, 3, 5, 7, 11 (res 9–2)

V75-6: Alla tolv hästarna (res 7–5)

V75-7: 1, 4, 10 (res 3–11)

1 440 rader/720 kronor

Helgens tips

1. 7 Earl Tilly (Jägersro, V75-3) Spurtkanon, tränar strålande. Fräck spik.

2. 11 Reven d’Amour (Jägersro, V75-5) Jättetalang. Hårt emot = bättre odds. Tackar!

3. 10 Brian Key (Jägersro, V75-7) Gör mig aldrig besviken. Liras som vanligt.