Ulf Ohlssons sköna hattrick

Foto: KANAL75
Ulf Ohlsson hade en fin dag på Bollnästravet.
TRAV

Ulf Ohlsson var kvällens man på Bollnäs.

Ett äkta hattrick blev det inom V65-spelet.

– Han har inte toppform men vann ändå, sa Ohlsson efter segern med hedershästen Nordgubben.

Ulf Ohlsson tillhör toppskicktet av landets kuskar.

När Bollnäs arrangerade V65 under fredagen var Uffe kung på banan.

Han vann tre av de sex V65-loppen och samtliga hästar han vann med får plusbetyg. En häst som trots sin höga ålder fortsätter vinna är hedershästen Nordgubben. Ulf Ohlsson körde sin häst till spets varvet från mål och i en hård slutstrid höll Nordgubben undan till knapp seger. Det var hästens 72:a seger i karriären.

– Han har inte toppform för dagen men vann ändå. Den här hästen gör det bra. Det kom hästar fort ute i banan men segern blev ändå säker till slut, sa en nöjd Ulf Ohlsson efter sin första seger på V65.

Freeman sprintade undan

V65-4 vann Ohlsson med M.T.Eagle Mountain som hittade rygg på ledande Quick Ride P.P. När hästen utvändigt ledaren tröttnade så gled Ulf Ohlsson ut i andraspår med sin häst och i en hård slutstrid kunde han avgörs sista biten in mot mål.

Ohlsson fullbordade sin trippel med storfavoriten Freeman i V65-5. Här körde Ulf direkt till ledningen och efter en tuff inledning fick han dämpa farten. Hästen såg seg ut mitt på upploppet men de andra var också rejält trötta och hästen höll undan mycket knappt.

– Han har startar mycket över kort distans så jag var osäker hur han skulle gå över full distans. Men jag tyckte han gjorde det bra, sa Ulf efter segern med Freeman.

Tomas inledde

Inledningen på V65 gick till First Chill och Tomas Pettersson som spårade varje meter av loppet. Men det var inte långt ifrån att ekipaget blev nerplockat sista biten då Elin Gustavsson och Foreign Life flög fram sista biten och var mycket nära vinnaren i mål. Den hästen blir värd att passa framöver.

FAKTA

Dagens…

Dagens bästa: Nordgubben (V65-3) är en härlig häst som alltid kämpar till mållinjen. Hästen tog sin 72:a seger i karriären och det ser fortfarande ut som hästen älskar att tävla.

Passas nästa gång: Foreign Life (V65-1) återkom efter några månaders vila och fick ett lopp långt bak i fältet. Men hästens avslutning längst ut i banan var av bästa märke och han blir att räkna med i fortsättningen.

Utdelning på V65

Sex rätt: 601 kronor.

Fem rätt: 26 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM