Persson tog hem norskt Kallblodsderby

”Han kändes väldigt fin”

Foto: KANAL75
Jan-Olov Persson tror på seger.
TRAV

1998 vann Järvsöfaks.

Nu, tio år senare, står sonen Järvsöviking som vinnare.

Fyraåringen stod i en klass för sig i Norskt Kallblodsderby.

– "Viking" är bäst i årgången, konstaterade tränaren Jan-Olov Persson efter segern.

Järvsöviking spelades till storfavorit och det visade sig att spelarna hade klart för sig. Jan-Olov Persson körde direkt till ledningen från spår två bakom bilen och resten av loppet blev rena söndagspromenaden för Järvsöviking.

– Han löste det bättre från start än jag hade vågat hoppas på och det var mycket vunnet att jag kom till ledningen ganska lättvindigt. Viking kändes väldigt fin i dag, sa Jan-Olov Persson, som har för vana att åka till Bjerkebanan utanför Oslo sisådär var tionde år.

– 1988 var jag här och vann lopp med Almagutten. 1998 var jag här med Järvsöfaks och nu 2008 med Viking. Så jag kommer väl om tio år igen, skämtade Hagmyrentränaren.

Järvsöviking avverkade den 2 600 meter långa distansen på kilometertiden 1.27,2 och fick för det cirka 880 000 kronor.

I stoderbyt för kallblod gick också segern till en Järvsöfaksavkomma. Förlands Trolla kunde trots en tuff resa utvändigt om ledaren köras till seger av Geir Vegard Gundersen.

Dubbelt Vidar Hop

I de varmblodiga travarnas uppgörelser sopade Vidar Hop rent. I stoderbyt körde han hästen med det festliga namnet Qtee till seger och i Norskt Travderby var segerreceptet detsamma med Lucky Buck.

KANAL75