Topptränarna stödjer Stig H

Foto: KANAL75
Leif Witasp, Peter Untersteiner och Stefan Hultman.
TRAV

Det stora kriget pågår i trav-Sverige.

Tunga namn i sporten går ut och kräver STC-styrelsens avgång.

Trav365 har kartlagt hur stort stödet är bland de som tidigare inte uttalat sig.

I facktidningen Travronden har landets ledande tränare en skarp insändare. De går till attack mot STC och menar att ledningen är för svag. Tränarna, med Stig H Johansson, Björn och Olle Goop, Kari Lähdekorpi och Lutfi Kolgjini i spetsen, menar att travförbundet inte har agerat i frågan om Unibets entré på den svenska spelmarknaden. Om inte STC agerar kraftfull anser de att ledningen måste bytas ut.
Nu får de medhåll av flera topptränare som inte har undertecknat brevet.

Stefan Hultman:
– Jag tycker det är bra att Stig H Johansson tagit tag i det här. Han har pondus och har respekt med sig. När han pratar så lyssnar folk och jag håller helt med Stig H i den här frågan. Jag är av den åsikten att jag ska göra mitt jobb som är att träna hästar. Politiska frågor ska andra hålla på med. Det är jag inte intresserad av, säger Stefan Hultman.

Peter Untersteiner:
– Vi måste tänka framåt och det är svårt att stoppa utvecklingen. Det Unibet gör är inte olagligt och vi måste hänga med i utvecklingen, säger Peter Untersteiner.

Leif Witasp:
– Jag står bakom de tränare som skrivit under till 100 procent. Jag delar deras åsikt helt. Det måste hända någonting och de ledande måste nu ta sitt ansvar, säger Leif Witasp.