Här slänger han pisken i ren ilska

Foto: ATG LIVE
TRAV

Erik Adielsson och Wellino Boko föll tungt i Derbyt.

Det gjorde Erik Adielsson så förbannad att han kastade pisken efter målgången.

– Det känns sämst, sa Erik Adielsson till TV4 efter loppet.

Derbyt blev kört precis så som många hade väntat sig. Storfavoriten Sahara Dynamite med Jorma Kontio i sulkyn fick tidigt och enkelt ta hand om ledningen. Tempot dämpades sen kraftigt, vilket tvingade fram andrahandsfavoriten, Wellino Boko och Erik Adielsson. Med de två mest betrodda i front blev loppet låst. In på upploppet blev det en strid mellan två av kullens kungar. Men segern gick till Timo Nurmos-tränade Sahara Dynamite. Wellino Boko kämpade hedervärt och var retfullt nära att vinna loppet.

”Känns sämst”

Förlusten retade upp kusken Erik Adielsson rejält. Efter målgång slog Adielsson pisken i sulkyhjulet – och kastade den sen in på innerplan i ren ilska.

– Det känns sämst.

– Jag skulle inte kunnat göra något annorlunda i loppet, jag tyckte till och med att jag körde ett bra lopp. Men det känns tungt eftersom jag vet hur svårt det är att vinna Derbyt, och jag vet vilken kapacitet den här hästen har, och då vill man vinna när det kanske är den enda chansen i livet, sa Adielsson till TV4 efter loppet.

”Hade behövt hjälp”

Tränaren till Wellino Boko Stig H Johansson var lugnare efter loppet men så klart var han inte helt nöjd med slutresultatet. Men någon kritik mot Erik Adielsson hade han inte – snarare tvärsom.

– Erik kunde inte ha gjort något annorlunda. Vi hade behövt lite hjälp av de andra i loppet för att kunna vinna. Att någon hade svarat Sahara Dynamite i inledningen, då hade vi kanske kunnat knäppt honom till slut, sa Stig H Johansson.