Lokets löfte opererad – missar Oakskvalen

Foto: KANAL75
TRAV

Leif ”Loket” Olssons stjärnlöfte Ibiza broline är opererad.

Hästen blir bort från tävlingsbanan i flera månader.

– Hon har en fruktansvärd talang och vi hoppas hon håller ihop när hon kommer ut efter vilan, säger hästens tränare Per Lennartsson.

Ibiza Broline, 3 år, är en av Per Lennartssons mest lovande hästar och delägare i hästen är tv-profilen Leif ”Loket” Olsson.

Hästen har bara gjort fem starter i sitt liv men trots det har hon hunnit med att sätta svenskt rekord och hon är besegrad felfri.

Men Ibiza Broline har i sina samtliga starter haft stora problem med travet och senast så ledde det till galopp.

Efter den starten kollades hästen upp och nu är ”Lokets” stjärnlöfte opererad.

– Hon har haft problem med ett framknä och därför valde vi att operera henne. Operationen gick bra och hon ska nu få vila och prepareras för nästa år. De segrar hon har tagit har hon gjort lekande enkelt men när motståndet blivit tuffare så har hon inte pallat med det, säger Per Lennartsson.

Blir inget Oaks

Ibiza Brolines stora mål i år var Svenskt Trav-Oaks som går av stapeln första helgen i oktober. Men eftersom hästen är opererad får kretsen kring Ibiza Broline skippa det loppet och ta sikte på de stora loppen som fyraåring.

– Hon kommer nu få vila i tre månader och sedan få vinterträning. Jag hoppas allt kommer sitta på plats och hon gör årsdebebut någon gång i vår om allt går som det ska.

Hur bra kan hon bli?

– Hon har redan visat enorm fart och fruktansvärd talang. Men steget därifrån till att bli riktigt bra är långt. Men vi får hoppas, säger Per Lennartsson till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM