Superhästens sista genrep inför Kriteriet

Foto: MINIMEDIA
TRAV

Han är en av de tyngsta favoriterna till Kriteriesegern någonsin.

På onsdag ska Maharajah göra sitt sista genrep inför storloppet.

– När han kom in efter måndagens jobb trodde jag det var fel på pulsmätaren, säger tränaren Stefan Hultman.

Maharajah, 3 år, kan vara en av landets bästa hästar.

På onsdag startar han på Solvalla och gör sin sista start inför kommande Kriteriekval.

– Hästen känns otroligt fin. När han kom in efter ett jobb i måndags så trodde jag det var fel på pulsmätaren. Han hade 39 i puls och det är helt fantastiskt. Hästen är så himla glad och känns så mjuk och spänstig. Vi följer helt planen och jag har ingenting att klaga på så här långt, säger Stefan Hultman.

Spår tre

På onsdag startar han från spår tre bakom bilen i V64-1. Några bra hästar finns emot, men så bra som Maharajah varit så kan man inte annat än göra honom till storfavorit.

– Det är några bra hästar med i loppet och nu har han spår tre bakom bilen. Vi har flera gånger provat honom bakom bilen och han måste lära sig öppna bättre om han ska bli den världsstjärna som vi tror och hoppas.

Hultman fortsätter:

– Han vann på 1.15,2 senast och då körde Örjan inte en meter. När Örjan Kihlström (kusken) kom in efter loppet så funderade han på hur fort han kan gå när man kör på honom, och då ska man tänka på att Örjan inte är en man av stora ord. Jag tror han kan gå 1.13,5 på Kriteriedistansen.

Känner du någon press?

– Senast han vann så var jag inte så nervös innan loppet. Sedan när han vann så blev jag mest lättnad. Många tycker ju att allt annat än vinst för den här hästen är ett misslyckande men jag gör allt jag kan för att ha honom i ordning. Vi är väldigt noga med att ha koll på att ingen i hans närhet eller han själv blir sjuk. Jag har ju laddat mot Kriteriet med honom länge och nu börjar det dra ihop sig, säger Stefan Hultman till Trav365.

FAKTA

Locomites lopp - Treåringslopp

1 MULTIPLE CHOICE

2 ANTHON BRIS

3 MAHARAJAH

4 WIRANAS DREAM

5 MODERN DANCE

6 BILL BOING

7 IVAN TILLY

8 LAMAL JUBB

9 INFINITI BROLINE

10 ARNIE SUPER JAZZ

11 CONRADS EPILOG

12 BLUE ROCK

ARTIKELN HANDLAR OM