”Det är slut för i år”

Foto: Kanal75
Nu är det slut för i år. Going Kronos ska vila upp sig och tränas upp inför nästa säsong.
TRAV

Ska han starta igen – eller ska han inte starta?

Nu har Lutfi Kolgjini bestämt sig angående Going Kronos.

– Det är slut för i år.

Foto: Kanal75
Lutfi Kolgjini.

Det har spekulerats ett tag om det kommer att bli någon vidare start för Going Kronos i år. Först gick Kolgjini ut med att han absolut inte skulle starta något mer i år – sen ändrades beslutet och Going Kronos skulle få flera starter. Men nu har tränaren och kusken Lutfi Kolgjni bestämt sig.

– Det är slut för i år. Nu ska han bara ha det skönt i någon månad, sen börjar uppträningen för nästa säsong, säger Kolgjini.

Har du några planer för hästen nästa år?

– Nej, det har jag inte. Det får bli som det blir.

”Alltid trevligt på Jägersro”

Under helgen arrangerades Derbyt på Kolgjinis hemmabana Jägersro. Publiken fick inte se deras kelgris Going Kronos då, men annan toppsport bjöds de på. Lutfi Kolgjini är mycket nöjd med helgen.

– Det blir alltid väldigt trevligt på Jägersro. De är väldigt duktiga på såna här arrangemang.

Men det blev ingen riktig succé för Stall Kolgjini på banan, men en som imponerade var Turnaround, som har gjort bra lopp under året.

– Vi hade fem segrar i helgen, men med lite mer flyt så hade det blivit fler. Turnaround gjorde ett bra lopp och löpte verkligen ut väl.

”Zlatan räddade Sverige”

Som en av Sveriges kändaste albaner satt förstås ”Ludde” bänkad i tv-soffan på lördagskvällen och följde VM-kvalmatchen mellan Albanien och Sverige.

– Det var Zlatan (Ibrahimovic) som räddade Sverige. Han var ju överallt och drog på sig tre-fyra albaner så fort han fick bollen. Hade Albanien haft Zlatan hade vi vunnit med 4-0, säger Kolgjini med ett skratt.