Dags för Foppas stjärna på Solvalla

Foto: KANAL75
Adrian Chip startar under onsdagens V64.
TRAV

Adrian Chip gör en intressant start ikväll på V64.

Foppas stjärnhäst är storfavorit och tränaren är optimistisk.

– Det är den bästa uppgiften på länge, säger Robert Bergh.

Adrian Chip galopperade överraskande i Sundsvall Open senast. Det var faktiskt första galoppen i hästens fantastiska karriär.

– Det var lite tight i första kurvan och jag fick jäkta ner hästen i banan. Det blev galopp men i övrigt kändes han jättefin, säger Robert Bergh.

– Men det var kanske det tur för annars hade vi hamnat i ”dödens” och första varvet gick ju efter 1.10. Nu blev det ett mycket snällare upplägg efter galoppen.

Den åttafaldige miljonären är storfavorit i kvällens V64-tävlingar. Tränare Bergh tror också mycket på sin superhäst.

– Det ser bra ut och det är den bästa uppgiften på länge. Normalt sett så löser han det för hästen känns i väldigt fin form. Han har varit jättefin i träningen efter förra starten och känns bara bättre och bättre.

Lite senare i höst väntar ett Italien-äventyr för den Foppa-ägde stjärnan.

– Han kommer att starta i Bologna i slutet av september, säger Bergh.

Du har ytterligare två hästar till start inom V64. Chanserna där?

– Crown Kemp (V64-4) gjorde ett bra lopp senast och var lite förbättrad. Tidigare i år har han tävlat rätt så bra men ändå inte känts helt hundra. Det är därför jag mest har matchat honom i Dagens Dubbel-lopp och inte i gulddivisionen. Men insatsen senast var som sagt ett fall framåt och jag tycker att han ska räknas ikväll. Jag såg att någon hade tippat Riva del Sole etta och då måste Crown Kemp ses med bra chans.

– Akjas Funnymaker (V64-6) var bra senast och känns fin i träningen efteråt. Innerspåret är inte så bra eftersom han är långsam ut. Men över den långa distansen hoppas jag att vi kan slinka ut någon gång. Han är gynnad av den långa distansen och kommer att lättas i balansen ikväll. Det är min näst bästa chans efter Adrian Chip på V64, säger Robert Bergh.

Michael Carlsson/Minimedia