Crafoord och Almenäs gör upp

Foto: ALN
Redo Här övar Jessica Almenäs inför kändistävlingen i Globen i fjol. ”Det är lite läskigt”, berättade hon.
TRAV

Nu är det dags för Jessica Almenäs att göra om succén i Globen vid Stockholm International Horse Show.

I fjol vann hon stjärnornas hoppning.

Men den här gången får hon motstånd av bland annat Peter Gustafsson från ”Bonde söker fru” och artisten Wille Crafoord, skriver Hästmagazinet.

Foto: ALN
Jessica Almenäs.

Stockholm International Horse show som går av stapeln första advent bjuder både på hästsportkändisar och tv-kändisar.

Flera kända tv-profiler och artister möts i en hopptävling och i år kommer Wille Crafoord och Peter Gustafsson från programmet Bonde söker fru.

Wille Crafoord har ridit och sjungit under Hovturnén i Skåne den här sommaren. Inför tävlingarna tränas han av Anna Persson.

Även fjolårets vinnare Jessica Almenäs har tackat ja. Gry Forsell och Linda Bengtzing som var med i fjol ställer upp igen.

– Det är jätteläskigt, men jättekul. Förra gången red jag en ridskolehäst som höll på att krypa ur skinnet när vi kom in i en fullsatt Globen. Men vi tränar med kartonger inslagna i folie och juldekorationer runt hindren, så lite vana får de ju, säger Gry Forsell till Stockholm International Horse Shows hemsida.

Inför förra årets tävlingar berättade Jessica Almenäs att hon inte hade ridit sedan gymnasiet, men hon fick specialträning av sin pojkvän norske stjärnryttaren Tony André Hansen.

– Det ska bli lite läskigt att rida i Globen. Det sänds i teve och allt. Jag har tänkt alla de där tankarna om att jag ska ramla av och så, berättade hon för Trav365.

Men den gången gick det bra och Jessica Almenäs vann tävlingen.