Kents stjärna jagar Commander Crowe

Foto: KANAL75
TRAV

12 starter, 12 segrar.

På torsdag jagar Västerbo Paradise sin trettonde raka seger – och Commander Crowes segerrekord.

– Han är fruktansvärt bra hästen och det är lättare motstånd på torsdag, säger tränaren Kent Knutsson.

Västerbo Paradise tar upp jakten på superhästen Commander Crowes fantastiska segerrekord på 22 raka segrar.

Kent Knutssons nya stjärntravare har 12 raka vinster från debuten och på Åby imorgon kan ha ta sin trettonde raka seger.

Senast Västerbo Paradise visade sig på banan var under Axevallas Stochampionatshelg.

Struken

Det slutade som vanligt med seger och hästen imponerade stort. Efter den starten har han varit struken inför en tilltänkt start på Åby men nu gör han alltså comeback på banan efter någon månads frånvaro.

– Man kan säga att vi gör en halvcomeback. Hästen är frisk nu och känns jättebra i träningen. Det är väl bara ringrost som kan spela in eftersom han inte har startat på ett tag. Men samtidigt brukar inte mina hästar starta tätt, säger Kent Knutsson.

Elithäst

På torsdag ställs Västerbo Paradise mot rätt så enkelt motstånd. Endast fem hästar startar i loppet och Knutssons stjärna får ses som stor favorit.

– Det är en fruktansvärt bra häst som har potential att bli en elithäst. Han är stark och rejäl och går från alla positioner. Sedan så tål han lägga en speed från start och samtidigt kunna speeda till slut. Det är viktigt för en bra häst. Men hästen måste fortsätta utvecklas om han ska bli en stjärna.

Zippe lovar mycket

Men det är inte bara Västerbo Paradise som lovar mycket i Kent Knutssons stjärnstall. I måndags startade Kent en treåring vid namn Zippe Chip. Hästen galopperade från start men gick en ruggig upphämtning och slutade trea i loppet som vanns av obesegrade Yield Boko.

– Han tappade 150 meter från start men gick fruktansvärt bra efter det. Han går 1.15,5 i sin livs tredje start med 150 meters galopp. Han gick runt dem i sista sväng och flög fram över upploppet och jag fick knappt stopp på honom efter mål. När han gör sådana här lopp efter enbart tre starter så börjar man ju undra hur bra han är, säger Kent Knutsson till Trav365.

FAKTA

V65-1 Åby torsdag 2140 auto.

1 BOWLING FIRE h 4 Goop Björn

2 QUE PASA* (US) h 4 Svanstedt Åke

3 BIG RIVER SUPREME h 4 Witasp Leif

4 VÄSTERBO PARADISE v 4 Knutsson Kent

5 LIGHTNING FLIGHT v 4 Söderkvist Stefan