”Jag, min idiot var med och hyllade”

TRAV

Jag vet.

Det kan verka ogenomtänkt att spika spetshästar när det är open stretch.

Men varför krångla till det?

En är totalt överlägsen, den andre får ”guldtanden” jobba in.

Det ska ju vara lite spännande också.

Foto: ALN

Skellefteå, morgondagens V75-arrangör, är en av fyra banor i Sverige som kör med open stretch, öppet spår invändigt om ledaren in på upploppet. Om det kan man tycka mycket och jag, min idiot, var med och hyllade försöket. Numera spelar jag i andra laget; det känns som om vi provat klart, inget blev bättre. Basta!

Men skit i det, spela V75 kan vi alltid göra. Det är svårt att hitta en bättre spelform på hästar. Ett öppet spår hit eller dit stoppar inte mig när det finns både givna spikar och grymma fynd i strecklistan.

V75-1 bjuder på omgångens bästa spik. Dude Kemp har genomgått en våldsam förändring, till det bättre, sedan han kom till Solvallatränaren Timo Nurmos. Med finsk träning, barfotabalans och stängt huvudlag har han ingen överman i klassen. Senast fick han på sig det helstängda huvudlaget (skygglappar) för första gången. Det innebar att han öppnade fort, flög till spets och sen vann överlägset på 13,1/2?140 auto. Insatsen var lysande och från spår tre bakom bilen kör Jorma Kontio till spets, sen får de andra göra vad de vill. Jorma kör tills det är klart. Förlust känns det bara fånigt att spekulera i.

Tror på Lindblom

Jag provar med en liknande lösning i V75-6. Åke ”guldtanden” Lindblom är inte bara Sveriges trevligaste kille, han kan träna hästar också. I Nightbreed har han fått fram en duglig travare som visat knallform. Spår två bakom bilen låter som tidig ledning och sen tror jag att Lindblom jobbar in honom till enkel seger. Visst kan det strula i början, det finns startkanoner på utsidan, men det kan även fixa sig bakifrån.

Det var spikarna, nu tar vi resten från början till slut. V75-2 är ett försök i lägsta klassen, där jag instämmer med kollegan Per Nicklasson: det är lite ”lunchfeeling” över startlistan. Jag tar tio hästar och jobbar bort favoriterna. Scargel gillar jag, han är bara streckad på tio procent och kan vara bästa hästen.

Guldloppet borde förstås Robis Ingo leda från start till mål. Det är den enkla analysen och den som spikar kan vara rätt ute. Hästen gör aldrig ett dåligt lopp och spets är närmast en garanti. Men det kan också bli så att Åke Lindblom styr fram sin slugger Lugdunum i dödens. Då kanske det inte är lika kul att heta Robis Ingo? För Lugdunum är en slagskämpe, han vill puckla på tills alla går på knäna. Roliga draget är Stig H:s andrahäst, Bar Code, som visat smygform på slutet. Nu med Björn ”vänstersläggan” Goop.

Saknar Järvsöfaks

Kallblodsloppet (V75-5) har jag helgarderat med halvgardering, eeeeh, hoppas jag. Jobbigt för en insnöad stockholmare … Kom tillbaka Järvsöfaks, allt är förlåtet!

T.M.Avenue har imponerat i tre raka och kan vara klar i femte. Men jag är omåttligt förtjust i Simb Mark som har två lopp i kroppen och var svinbra från dödens senast. Han är streckad på 14 procent och känns jätteintressant.

FAKTA

Nybrinks tips

Tre tips

1. 3 Dude Kemp (Skellefteå, V75-1)

Strålande med skygglappar senast. Vinner.

2. 8 Simb Mark (Skellefteå, V75-5)

Härlig typ. Två lopp i kroppen. Dunderdrag.

Systemet

V75-1: 3 Dude Kemp--res 5-4

V75-2: 1,2,3,4,5,6,7,8,10,11-res 12-9

V75-3: 1,3,5,8,11--res 4-12

V75-4: 6,9,10,11,12,13,15--res 14-3

V75-5: 3,8---res 12-6

V75-6: 2 Nightbreed--res 10-6

V75-7: 1,5,12--res 11-2

2 100 rader/ 1 050 kronor