Nilssons dubbel gav jackpott på V65

Avslutade V65:an med en riktig superskräll

TRAV

Oscar Nilssons dubbel gjorde det omöjligt för spelarna på V65.

Först vann han med en favorit – sen med en megaskräll.

– Det är väldigt trevligt att vara het, sa Oscar Nilsson efter dubbeln.

Foto: Kanal75
Oscar Nilsson.

Många hade spikat Peter Untersteiner och Solero Briljant i den första V65-avdelningen som var streckad på hela 83 procent. Det väntade var att Untersteiners travare tidigt skulle sitta i ledningen, men så blev inte fallet. Snabbare från start var Photo Sea och Roger Malmqvist som från spår fem flög till ledningen. Efter halva loppet klev Solero Briljant ut utvändigt om ledaren. I andra utvändigt satt Olimede som fick ett perfekt lopp. I den sista svängen skruvades tempot upp och Solero Briljant gick i närkamp. Då attackerad Kenneth Haugstad med Olimede som gick förbi de två invändiga ekipagen över upploppet och vann till slut enkelt.

– Det blev helt perfekt, jag kände lite press på mig inför det här loppet eftersom jag körde galopp med honom förra gången, sa Kenneth Haugstad i vinnarcirkeln.

Kom flygande

Den andra avdelningen började även den dåligt för förhandsfavoriten. Ruby Silas galopperade i startögonblicket och tappade mycket. Men det skulle visa sig inte spela någon roll. När upploppet nalkades kom Ruby Silas och kusken Oscar Nilsson flygande längst ut i banan och vann enkelt.

I den tredje avdelningen kom den första av Johnny Takters två skrällar under kvällen. Han satt då upp bakom Ipson Ås som hade spår ett bakom bilen. Ekipaget fick rygg på ledaren, på den bortre långsidan fick hästen lucka och rundade ledaren och hästen utvändigt och gick undan på lätta ben. Segermarginalen blev väldigt stor till slut. Ipson Ås var endast streckad på åtta procent.

– Jag trodde vi skulle få ett tufft lopp, men nu fick vi ett snällt lopp på innerspår. Det är en fin häst med fin styrka och han var jättetrevlig att köra, sa Johnny Takter efter loppet.

Takters skrälldubbel

Takter serverade Vingens Madonna ett perfekt lopp i V65-4 och när luckan kom i den sista svängen var segern säker, hästen gick bra upploppet ner och segern blev enkel. Vingens Madonna gav 21,12 i vinnarodds och hästen var streckad på sex procent.

– Jag fick bra ryggar och det löste sig bra, sa Takter.

Nilsson avslutade

I V65-avslutningen såg det på förhand ut att stå emellan ett par hästar. Men Oscar Nilsson hade inte nöjt sig med en seger under kvällen. I sista avdelningen körde han Stensro Dollar som han serverade ett perfekt lopp på innerspår. På upploppet fick ekipaget luckan perfekt och spurtade ner samtliga. Det var ingen väntad seger utan en riktig skräll för spelarna. Stensro Dollar stod i 45 gånger insatsen och var streckad på fyra procent av de inlämnade V65-kupongerna.

– Det blev ett perfekt lopp och han avgjorde vädligt enkelt. Det är trevligt att vara het, sa Oscar Nilsson med ett skratt.

Inget system lyckades pricka sex rätt på kvällens tävlingar från Kalmartravet.

FAKTA

Rätta V65-raden

V65-1: 6 Olimede

V65-2: 4 Ruby Silas

V65-3: 1 Ipson Ås

V65-4: 10 Vingens Madonna

V65-5: 9 Jack Z.

V65-6: 2 Stensro Dollar

6 rätt: Jackpott.

5 rätt: 7 683 kronor.