”Det lutar åt fruktstund”

TRAV

Expertens tips och kommentarer till V65 på Täby Galopp.

V65-1

Ranking: 6–9–2–1–5–10–7–3–8–4.

Kommentar: Vi har en given favorit i Cherokees Smoke. Inte så konstigt då hon har tagit två raka segrar. Hästen är dock ung och startar på gräs för första gången. Det gör att garderingen känns ganska självklar. Blusher debuterar i Sverige.

V65-2

Rankning: 2–7–1–3–6–4–5.

Kommentar: Här hittar vi något att luta oss emot när höstmörkret och stormarna kommer. Novasky har en skräddarsydd uppgift framför sig. Hon har högst formtal, högst plustal och får också färre kilon att bära jämfört med förra starten. Hon gjorde det ändå bra då, men nu ser det som sagt bra mycket bättre ut. Både distansen och underlaget är något som ses som positivt från tränarhåll.

V65-3

Rankning: 7–2–6–8–3–1–9–5–4–10.

Kommentar: Man kan lugnt säga att Tertio Bloom förtjänar en riktig fullträff. Han har gått riktigt bra utan att få vinna. Var tvåa i Derbyt senast. Emot har vi först och främst Double Up med Fredik Johansson. Kan utmana Tertio B.

V65-4

Rankning: 4–8–6–1–10–7–5–3–9.

Kommentar: Maybach har både form och fördelaktigt startnummer. Se också upp för Quilboquet och Highway.

V65-5

Rankning: 4–8–9–7–14–5–12–11–6–3–1–10–13–2.

Kommentar: Ett fint sprintlopp, benämnt Täby Open Sprint Championship, har lockat ett fint och tätt startfält. Många har chans på det fina förstapriset på hela 550 000 kronor. Tipset går till Steve’s Champ som trivs fint på Täbys bana. Hästen går som tåget för dagen. Bra chans att anföra loppet länge. Kanske till och med hela vägen. Då han kanske inte var som allra bäst senast, samtidigt som det finns andra hästar i fältet som garanterat vässats extra inför det här, känns garderingen både intressant och vettig. Några bra streck är Tamburello som vann ett sprintlopp på imponerande vis senast och Fujisan är i kanonform för dagen och kommer starkt till slut. Det fungerade inte alls för Master Chef senast. Han kan absolut bättre än så. Det har han visat. På Jägersro senast drog han i täten och klarade inte av att hushålla med krafterna. Nu ser det ut som om han får ett mer passande lopp i ryggar. Man ska inte heller nonchalera Maxim’s som faktiskt har det högsta formtalet.

V65-6

Rankning: 9–6–4–1–3–7–8–2–10–11–5.

Kommentar: Storloppet Stockholm Cup International med 600 000 kronor till vinnaren. Frågan är om det blir frukt- eller grönsaksstund? Stjärnorna ­Appel Au Maitre och Peas and Carrots har mötts två gånger i år och har vunnit varsitt av de loppen. ­”Äpplet” vann senast de möttes och får den första rösten här. Det lutar åt att han vinner äran och den feta prischecken även den här gången. Det är en viss fördel för honom nu när underlaget lutar åt mjukt och distansen dessutom passar som en handske. Den enda som skulle kunna utmana honom om segern är alltså Peas and Carrots. Det är de här två som gör upp om pokalen. Men det lutar åt fruktstund...

ARTIKELN HANDLAR OM