Colombian Necktie till final i storlopp

Foto: Kanal75
TRAV

Första uppdraget slutfört.

Colombian Necktie och Thomas Uhrberg är klara för finalen av Maple Leaf Trot.

– Även om det blev en blygsam placering så är jag nöjd med hästen, sa han efter loppet.

Natten till söndag gjorde den svenske derbyvinnaren Colombian Necktie sin första start på andra sidan Atlanten.

Förutsättningarna i försöken till Maple Leaf Trot var enkla. Fem av de sju deltagarna kvalificerade sig för finalen 20 september. Och det svenska ekipaget klarade uppgiften. Utan att någon gång vara i närheten av vinnaren Corleone Kosmos - som dirigerade loppet hela vägen för John Campbell - knep Colombian Necktie den sista finalplatsen.

Uhrberg hamnade inledningsvis först i andraspår, men valde snart att backa ner som sexa i det utdragna fältet. Över upploppet behövde man förbättra sig en placering och det ordnades utan problem.

– Även om det blev en blygsam placering så är jag nöjd med hästen. Han kändes fin, men som loppet blev kört var det omöjligt att ta något till slut. Däremot hade jag koll på att vi skulle bli sämst femma, förklarade Uhrberg och fortsatte:

– Den här starten kom tätt inpå resan hit och jag tror att han kan vara ännu vassare om en vecka. Dessutom blev banan väldigt hård och blir det bättre väder nästa vecka tror jag det gynnar oss.

Regnet vräkte ner

Vinnaren Corleone Kosmos landade på tiden 1.10,2a/1 609 meter, imponerande med tanke på att loppet avgjordes i hällande regn. Colombian Necktie, som tränas av Roger Walmann, noterades för 1.11,5.

Det andra försöksheatet vanns Armbro Chronicle på 1.10,3. Här kvalade även svenskfödde Improve Ås in till finalen som trea.

Finalen i Maple Leaf Trot körs natten till nästa söndag och har en total prissumma på cirka fyra miljoner kronor.

Erik Pettersson/Minimedia
Robin Johansson/Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM