”De ska inte vara så här värdelös personal”

Arga spelare skickade in sms efter händelsen

1 av 2 | Foto: Kanal75
Bo Eklöf var mycket irriterad efter starten i V75-2. Han ville definitivt ha en omstart.
TRAV

Experterna var eniga efter den andra V75-avdelningen.

Måldomarna skulle ha kallat till omstart – men så blev det inte.

– Vi ska inte ha så här värdelös personal på banan, sa Bo Eklöf i ATG-live.

Det blev en dramatisk inledning på V75-2. Först så blev starten förskjuten på grund av att förhandsfavoriten 1 The Champ hade problem med utrustningen. När hästarna väl kom in i volten såg allt okej ut, men när hästarna släpptes iväg av banpersonalen så blev det galopp på flera ekipage och allmän oreda i volten. Men starten släpptes iväg ändå – det fick Bo Eklöf att rasa.

– Vi ska inte ha så här värdelös personal på banan. De ska ju ta tillbaka den här starten, nu har spelarna verkligen något att reta upp sig på. TV4:s duktiga reportrar borde få en kommentar av personalen. Något liknande hände ju på Romme och då fick vi ingen förklaring, sa Eklöf i ATG-Live.

”Konstig start”

Även fast Örjan Kihlström vann loppet med 1 The Champ så tyckte han att starten var mycket märklig.

– Det blev en konstig start, jag voltade väl dåligt egentligen men de andra kom iväg ännu sämre, sa Örjan Kihlström i TV4.

Flera sms skickades in

Frågan om det skulle vara omstart eller inte togs även upp i TV4-studion. Flera arga spelare i Sverige hörde av sig via sms till studion och var upprörda efter starten. Expertkommentatorn Roger Nygren tyckte absolut att det skulle vara omstart i loppet. Experten Ralf Vadsom höll med.

– Det ska definitivt vara omstart. Spår fem får ju ingen plats att vända på, han får ju vända på en femöring. Jag tycker det är lite sen voltning av Örjan Kihlström. Men kuskarna har ju lärt sig att uttnyttja det här, jag tycker det ska bestraffas. Man får ta till lite hårdare tag mot det här, sa Vadsmo.

Skellefteås huvudstarter, Mats Wikström sa så här om det inträffade:

– Så här i efterhand när jag har kollat på filmen så skulle det ha varit omstart. Men när jag såg starten så tyckte jag inte att det var så farligt.

I slutet av varje travsändning på lördagar är det dags för dvärgutdelning. I dag gick Toker till Mats Wikström som släppte iväg starten i V75-2. Men han fick även Kloker för att han hade en vettig förklaring och erkände att han hade gjort fel i efterhand.