Fotbollshästen femma i Paris

TRAV

Across The Lines slutade femma i ett lopp på Vincennes.

Hästens ägare hoppas nu på fler framgångar i Frankrike.

– Vi ska testa honom på lite längre distans, säger en av delägarna Sören Åkeby.

Tillsammans med Hasse Backe, Tobias Linderoth och Marcus Allbäck äger Sören Åkeby stjärnhästen Across The Lines. Across The Lines visade redan tidigt som unghäst att han var något utöver det vanliga, i debuten slutade han tvåa, men sedan radade hästen upp tio raka segrar och landets travexperter samt kusken på hästen Erik Adielsson hyllade hästen.

Snabba pengar

Men efter att hästen har fått snabba pengar på sig har motståndet också blivt mycket tuffare därför har vinsterna uteblivit på slutet. Men under måndagen kom Across The Lines fyra i ett lopp på Vincennes, och ägarna till hästen vill fortsätta prova lyckan i Frankrike.

– Han åker hem till Sverige i dag, men tanken är att han ska till Frankrike igen och då ska vi testa honom på lite längre distanser. Men det kan bli någon start i Sverige innan han åker dit igen. Det är Hans Adielsson som sköter matchningen och jag har inte hunnit prata med honom än, säger Sören Åkeby.

”Vi tyckte det var tufft”

Tillsammans med Hans Backe och tre till äger Sören Åkeby även andra fina hästar. V75-hästen Absolut Fin är bara en av hästarna som Åkeby och de andra kommer få mycket glädje av i framtiden. Även treårige Across The Seas, som tränas av Roger Walmann går en intressant framtid till mötes.

Nästan alla hästar ni har heter något med Across, varför då?

– Det kommer i från Across The Lines. Vi tyckte Across lät så tufft så det var lika bra att fortsätta med det.

Kommer du satsa vidare på travet?

– Jag tycker det räcker bra som det är just nu, vi har så mycket hästar redan.

Hur är kontakten med kompanjonen Hasse Backe nu när han är i Mexiko?

– Den var mycket bättre när han var i England. Nu har vi inte kontakt särskilt ofta, säger Sören Åkeby till Trav365.