Olycka på Romme – kusk flög ur sulky

TRAV

Kvällen började olyckligt på Rommetravet.

I det första loppet krokade två ekipage ihop och kusken Hans-Owe Sundberg flög ur sulkyn.

– Hans-Owe Sundberg är mörbultad, sa speakern på banan.

Foto: Kanal75
Hans-Owe Sundberg flög ur sulkyn i det första loppet på Romme. Enligt speakern på banan så var kusken mörbultad efter incidenten.

Det var i kvällens första lopp på Rommetravet som olyckan inträffade. Två ekipage röck undan i täten och körde mot varandra. I mitten av loppet krokade dock två ekipage ihop. Ett av dem var 10 Say Me med Hans-Owe Sundberg i sulkyn. Sundbergs sulky vickade då och kusken flög ur sulkyn. Hästen 10 Say Me skenade efter incidenten ikapp hästarna där framme och var nära att springa in i dem. Hästen fortsatte sedan att springa, till slut blev 10 Say Me trött och kunde fångas in. Allt slutade väl, men det skulle kunnat sluta väldigt illa.

– Hans-Owe Sundberg är mörbultad, sa speakern på banan.

Dramatiken fortsatte

När väl loppet kördes om så fortsatte dramatiken. I inledningen blev det mycket galopper. Till ledningen kördes 6 Desire Sign och Björn Goop. Mitt i loppet galopperade dock hästen och kastade sig ut mot den utvändige hästen 9 J. Son Village och Kajsa Frick som i sin tur fick flytta ut sin häst. Där bakom hade Erik Adielsson börjat en forcering med 12 Vio Vio D´Hilly. Adielsson fick ta hårt i sin häst för att undvika en ny olycka, hästen galopperade då.

Vann loppet gjorde 3 Dexter Lightline som efter en vilsam löpning kunde spurta till seger med Jorma Kontio i vagnen. I det första ”loppet” galopperade 3 Dexter Lightline som då alltså fick en andra chans i och med olyckan.