Här blir Conny Nobell tvåa igen

Foto: ATG-Live
TRAV

Conny Nobell föll som storfavorit på V65.

Dig For Dollars och Jim Oscarsson fick segerdefilera istället.

– Han kändes superfin, så det var roligt, sa segerkusken.

Conny Nobell var spelad till 1,40 gånger insatsen och hästen var streckad på hela 87 procent på V65. Många spelare hade spikat stjärnhästen som på förhand hade en bra uppgift på Rommetravet.

Kunde inte hota

När startbilen släppte fältet var det tre hästar i bredd som kämpade för att få ta hand om ledningen. Efter hård körning de första 300 meterna kunde Pases J.Pej och Torbjörn Jansson lugna ner tempot. Björn Goop och Conny Nobell satte sig då i rygg på ledaren. När Jansson tog upp i täten, avancerade andrahandsfavoriten Dig For Dollars och Jim Oscarsson. Ekipaget kom fram så pass fort att de fick överta ledningen. Då klev 3 Pases J.Pej ut i dödens så Conny Nobell och Björn Goop fick rygg på ledaren igen. Jim Oscarsson fick sedan dämpa tempot som han ville. In på upploppet körde han endast mot Goop som satt i ryggen och gled undan till enkel seger. Conny Nobell fick lucka med 100 meter kvar men kunde inte hota om segern.

– Han kändes superfin idag så det var roligt. Det var Conny Nobell att slå på förhand, så det blev perfekt för mig. Jag passade på att gå när Torbjörn (Jansson) började att ta upp, sa Jim Oscarsson i vinnarcirkeln.

Körde på chans

Dig For Dollars har varit ute i tuffa gäng på slutet och haft otur med spåren, men i dag fick hästen sätta pricken över i:et. Tränaren och kusken Jim Oscarsson var mycket nöjd med hästen för dagen.

– Så fin som han är nu får han göra fler starter.

Conny Nobell gjorde i och med dagens start årets sjätte start och har inte vunnit hittills i år. Senast spurtade hästen väl på Åby bakom Lutfi Kolgjinis Garland Kronos. I dag valde Björn Goop att sätta sig i rygg på ledaren och köra på chans, något som inte lyckades i dag. Efter favoritfallet på V65 var det många system som föll bort.