Stjärnkusken kan bli frigiven från fängelse

TRAV

Stjärnkusken Walter Case Jr kan bli frisläppt tidigare från fängelse.

Efter att ha avtjänat fyra av fem år har Case ansökt om frigivning.

– Domaren kan kolla på bevis som vi kommer att ta fram och jag hoppas Case släpps tidigare, säger Cases advokat Lawrence Whitney i New York Daily News.

Amerikanen Walter Case Jr har haft mycket framgång på tävlingsbanorna. Han är en av de bästa kuskarna någonsin och innehar många rekord. Kalenderåret 1998 vann kusken hela 1. 077 lopp. Det rekordet bröts dock av Tim Tetrick 2007. Case har vunnit många titlar på olika banor så som Yonkers Raceway och Northfield Park.

Ansökt om frigivning

Men det är inte bara Case framfart på banorna som har gjort honom känd och omskriven. Hans karriär har kantats av drogmissbruk och avstängningar från travbanan efter att ha sparkat hästar i lopp. 2004 dömdes Walter Case Jr till fem års fängelse för grov misshandel på sin fru. Han attackerade henne med kniv. Nu avtjänar Case sitt straff på Ohio state prison – men har ansökt om tidigare frigivning efter att ha avtjänat fyra av fem år, enligt tidningen New York Daily News.

–  Domaren kan kolla på bevis som vi kommer att ta fram och jag hoppas Case släpps tidigare, säger Cases advokat Lawrence Whitney till New York Daily News.