Lugauers stjärna vann efter vila

Foto: Kanal75
TRAV

Copper Beech vann direkt efter en tids vila.

Dagens lopp såg mer ut som ett snabbjobb än tävling för den stilige fuxen.

– Jag är jätteglad, sa Conrad Lugauer i vinnarcirkeln.

Efter starten i Sweden Cup gjorde Copper Beech bara en start till innan han fick gå till lite vila. Hästen var inte fräsch och har blivit behandlad. Men i dag var det dags för hästen att starta på Jägersro efter en tids vila.

Helt okörd

Hästen med tränaren Conrad Lugauer i sulkyn startade i V65-1 som favorit. Ekipaget startade snabbt och kunde tidigt köra sig till ledning. I rygg satte sig 4 Robinson Starlight och Johnny Takter. De första 500 meterna gick på 1.10,2. Men sedan fick Lugauer dämpa tempot lite och första varvet travades på 1.13,6. Men i sista sväng såg Copper Beech väldigt löpsugen ut och Lugauer ökade tempot. 3 Shiburre och Erik Adielsson attackerade då i tredjespår. Väl in på upploppet såg Copper Beech väldigt fin ut och hästen gick undan på lätta ben till enkel seger, helt okörd.

– Jag är jätteglad. Han ville springa hela vägen och han var helt överlägsen, sa Conrad Lugauer efter loppet.

Kanske blir Frankrike

Copper Beech såg mycket fin och laddad ut i loppet och går en intressant höst till mötes. Men några planer för hästen är inte spikade. Men Conrad Lugauer berättade i vinnarcirkeln att hästen kanske ska få prova på Frankrike, men hästen kommer nog att starta i gulddivisionen i Sverige under hösten.