”Blir besviken om han inte vinner”

Foto: Kanal75
TRAV

Maharajah hade show på Solvalla under onsdagen.

Nu har han gjort sin sista start innan årets stora mål – Kriteriet.

– Blir han regelrätt slagen i Kriteriet blir jag väldigt besviken, säger Stefan Hultman.

Årets stora Kriteriefavorit, Maharajah, starta under onsdagen på Solvalla.

Det var hans sista start innan kommande Kriteriekval. Hästen tränare, Stefan Hultman, har under en mycket lång tid haft Kriteriet i sikte och nu är de sista förberedelserna igång.

– Han vann enkelt under onsdagen och var inte trött. 15 minuter efter loppet hade han 72 i puls och han går bara på tomgång i loppen. Det är ett perfekt upplägg för nu får han den rutin han behöver. Han får öva vara med bakom bilen och jag tyckte han öppnade rätt så bra igår utan att Örjan körde på honom. Allt går enligt ritningarna, säger Stefan Hultman till Trav365.

Hur känns det nu med kort tid kvar till Kriteriet?

– Det känns jättebra. Det kommer bli väldigt spänt när det drar ihop sig. Vi är nu väldigt noga med att allt ska går rätt. Malin som sköter hästen ser till att han äter och dricker bra medan jag är noga att kolla pulsen. Han får inte bli sjuk nu. Sedan så måste jag säga att Örjan är en mästare. Jag har mycket att tacka honom för. Jag ser hur han formar Maharajah till en värsting.

Blir du besviken om han inte vinner Kriteriet?

– Ja det blir jag. Blir han regelrätt slagen så blir jag väldigt besviken. Men jag kan hantera förluster bättre nu än vad jag kunde göra för några år sedan. Men jag har inga sådana tankar i huvudet. Vi laddar för vinst.

Vilka motståndare har du mest respekt för?

– Marshland. Jag fick aldrig frågan på Solvalla igår men det är faktiskt så att jag tycker han är värst emot. Han joggade 1.15,5 med volt senast och var helt okörd. Det finns mycket att göra på honom och jag tycker det är en riktigt bra häst. Det är en jättefin treåringskull.

Reven D'Amour imponerade på Jägersro i lördags, ingen respekt för den?

– Jo, det är klart att jag har det. Det är en fin häst som är väldigt bra. Stig H:s Knockout Rose är även den bra samt Yield Boko, säger Stefan Hultman till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM