Lasse Brandeby om sin stora passion

Foto: KRISTER HANSSON
TRAV

Lasse Brandeby är en hängiven travfantast.

Skådespelaren berättar här om sin storvinst - samt bjuder på ett V75-system.

– Jag vann 265 000 ihop med mina kollegor. Nu siktar vi på ännu mer för jag har två bra spikar, säger han.

Lasse Brandeby har haft trav som sin stora hobby i många år. Han har även varit programledare för travet i TV4 när V75 startade 1993.

– Det var en kul period även om det inte varade så länge. Copiad vann premiärloppet för V75 och jag minns att vi hade Bo Widerberg i studion. Han var en riktig travälskare men missade sju rätt på en häst som Stig H Johansson körde. När sedan Stig H dök upp i studion fick han en riktig utskällning av Widerberg för att han hade kört så dåligt. Det hände i direktsändning och det kommer jag aldrig att glömma, säger Lasse Brandeby.

– Annars går jag på trav så ofta jag kan och spelar regelbundet. Varje vecka blir det V75, V65 och V64. Ibland blir det även lite V4. Om jag inte är upptagen med teater så brukar jag och Lasse Kronér vara på Åby på torsdagarna. Jag älskar trav och tycker att det är skitkul.

Hur mycket har du vunnit som mest?

– Det har blivit en del skapliga vinster även om det har varit lite stolpe ut i sommar. Den allra roligaste vinsten var när vi vann 265 000 kronor på V75. Jag jobbade på Lisebergsteatern och flera av mina kollegor var med och delade på vinsten. Det var sista dagen vi spelade den aktuella föreställningen och på avslutningsfesten på kvällen sprang jag runt med bongen i näven och jublade.

Åby hemmabanan

Lasse Brandeby har Åby som hemmabana och han har gjort ett V75-förslag till Trav 365:s läsare.

– Jag kommer att vara på plats och Åby Stora Pris brukar jag inte missa. Det finns två riktigt bra spikar i Don't Stop och Brioni. Trots att de är favoriter kan det bli miljonutdelning, det har vi sett prov på många gånger tidigare. Jag hoppas att det trillar in lite skrällar i de andra loppen, säger Lassse Brandeby.

Vad gör du annars just nu?

– Jag var sjukskriven till den sista augusti efter den hjärnblödning jag drabbades av i våras. Nu mår jag mycket bättre och kommer att börja jobba så smått. Jag ska bland annat spela huvudrollen i ”Dödsdansen” på Folkteatern och sedan blir det lite andra företagsevenemang.

FAKTA

Lasse Brandebys V75-system till Åby:

V75-1: 1, 3, 4, 6

V75-2: 1, 2, 5

V75-3: 2, 7, 12, 13

V75-4: 1 Don't Stop

V75-5: Alla åtta hästarna

V75-6: 1, 2, 6, 8, 9

V75-7: 1 Brioni

Michael Carlsson/Minimedia