Gert Fylkings nya mångmiljonidé

Foto: KANAL75
TRAV

Vill du bli hästägare med radiolegendaren Gert Fylking?

I sådana fall ska du köpa en andel i den nya storsatsningen som Fylking kommer dra igång i november.

– Målet är att försöka få mycket folk till banorna och att de ska kunna följa sin egna häst, säger Gert Fylking till Trav365.

I tidningen Travronden kan man idag läsa om storsatsningen som radiolegendaren Gert Fylking dragit igång.

Satsningen går ut på att man ska kunna köpa in sig i en häst på ett enkelt och bekvämt sätt och förhoppningsvis kunna tjäna en slant på affären.

– Jag satt och tänkte på hur tråkigt det var att besöka travbanorna. Och då fick jag idén att det vore så mycket roligare om folk kunde besöka banorna och äga en del i en häst. Så jag gav mitt förslag till ATG och STC och de gillade det.

Hur gör man för att bli delägare i en häst?

– Man går in på ett ATG-ombud och säger, tja jag vill ha en häst. Sedan får man ett värdebevis som kostar 300 kronor. Man tar med sig värdebeviset hem och sätter sig vid datorn och registrerar sig. Så enkelt är det att bli hästägare. För de 300 kronor man satsar så får man en del i en jävligt bra treåring och sedan får man hoppas hästen blir bra, säger Gert Fylking.

– Varje häst kommer att säljas i tusen delar, varje andel kostar 300 kronor – vilket är en engångskostnad. Sammanlagt investeras det alltså 300 000 kronor i varje häst. Engångsbeloppet skall täcka alla utgifter. Tränaren erhåller tio procent i provision på insprugna pengar, säger Markus Myron, projektledare på STC, till Travronden.

Rixallsvenskan

Den stora nyheten Rixallsvenskan som släpptes i dag kommer gå ut på att hästar placeras runt om i landet hos olika tränare. De olika hästarna tävlar sedan emot varandra i Rixallsvenskan. Alla hästar tävlar på lika villkor, prispengarna i loppen spelar ingen roll utan hästar får poäng efter placering i loppen.

När de första 1000 andelarna har blivit sålda ska en tränare utses till hästen. Vilka tränare som kommer att träna hästarna är ännu oklart men ett öppet brev har skickats runt till landets proffstränare.

Rixallsvenskan börjar den första mars och pågår till Breeders Crown-finalerna på Sundbyholm i november. Då kommer hästarna säljas på auktion. Den tionde november börjar andelarna till de första hästarna att säljas.

– Allt hästen springer in under den perioden, bortsett från tränarprovisionen, går alltså tillbaka till ägarna. Lägg därtill den summa som hästen säljs för – så är ägarna garanterade en viss återbäring, säger Markus Myron till Travronden.

Hur har satsningen mottagits?

– Det resonemang jag har hört så är det många som ser det här som populärt. Förhoppningsvis kommer det att komma mycket nytt folk till banorna. För en billig peng så kan man köpa en häst tillsammans med sina kompisar. Sedan blir det kul att följa ligan, Rixallsvenskan och jämföra sin häst med andras hästar, säger Gert Fylking.

Hur mycket kommer ni göra reklam för det här i radio?

– Vi kommer att prata mycket om det här. Jag ska se till att hela redaktionen på Rix FM köper en andel. Jag ska försöka ha en andel på varje på bana om jag hinner med, säger Gert Fylking till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM