Hästen höll på att dö – jagar seger i kväll

”Min häst var i stort sett död”

TRAV

För fem månader sedan var han nära döden.

I kväll startar Aspe Svarten på Umåker inom V65.

– Nu mår hästen bra och jag är nöjd om han är bland de fem bästa i kväll, säger tränaren Nathalie Jonsson.

Foto: PRIVAT
Nathalie Jonsson med sin ögonsten Aspe Svarten.

I maj månad skulle hästen Aspe Svarten ut på V75. Men hästen fick strykas då han blev mycket sjuk.

Hästen hade drabbats av kolik och var nära att dö. Man kunde här på Trav365 läsa om hur hästen kämpade för sitt liv. Tränaren till hästen, Nathalie Jonsson, berättade om det som hade inträffat och hur hästen mådde efter incidenten.

– Han mår bra. Men det var kritiskt ett tag. Hade det inte släppt och magen inte kommit igång så hade han dött, sa hon då.

Jagar andra segern efter sjukdomen

Efter den otäcka incidenten har Aspe Svarten startat fem gånger. En av starterna slutade med vinst – i kväll kan nästa seger komma för hästen då han startar på V65 på Umåker.

Hur är läget med hästen nu?

– Det är bra med honom. Han har inte gått så mycket jobb på sistone för han var ofräsch senast han startade. Han var jättedålig den gången, trög och tråkig på alla sätt. Men nu tränar han som han ska och det känns bra.

Har han hämtat sig helt från sjukdomen?

– Ja, första starten han gjorde efter sjukdomen var han dålig men efter det har han gått bra tider. Det här loppet i kväll blir elddopet för så här tufft motstånd har han aldrig stött på tidigare. Han är väldigt startsnabb och skulle han laddas av från start så tror jag de inte kan ta emot honom. Men det ser ut att bli tufft tempo på detta lopp och då kan det vara bra att spara krafterna till slut.

Vad tror du om kvällens lopp?

– Det är tufft och slutar han bland de fem bästa blir jag riktigt nöjd, säger Nathalie Jonsson.