”Känns som en häst av rätt sort”

TRAV

Per Linderoths nya stjärna Nimble vann V65-4 på Umåker.

Efter ett tufft upplopp vann hästen enkelt.

– Det här känns som en häst av rätt sort, sa Per Linderoth efter loppet.

Foto: kanal75
Per Linderoth med sin stilige fux Nimble vann lopp på Umåker.

Per Linderoths stilige fux Nimble startade som favorit i V65-4 på Umåker i kväll. Den treårige hingsten har hittills haft ett framgångsrikt år, på de sju starter som hästen har gjort har Nimble vunnit fyra av dem.

– Det här känns som en häst av rätt sort, säger Per Linderoth.

Men någon start i Kriteriet blir det inte för Nimble.

– Han är inte anmäld.

”Ganska odramatiskt”

Men kvällens lopp blev odramatiskt. Till spets kördes Doyouwanttodance av kusken Gunnel Fredriksson. Hästen blev lite het och stack iväg långt före de andra ekipagen. Med varvet från mål var fältet kompakt igen och Nimble med Per Linderoth i sulkyn satt i dödspositionen. In på den bortre långsidan hade Doyouwanttodance inga krafter kvar och Nimble fick överta ledningen. Player med Jan Norberg hade fått en smygresa och såg ut att koppla grepp på ledaren in på upploppet – men det vara bara en synvilla. Väl in mot mållinjen gick Nimble undan till en enkel seger.

– Det blev ganska odramatiskt. Jag kände tidigt att jag hade övertaget på Doyouwanttodance, sen så kändes det som att han skulle svara ut Norbergs häst genom sista sväng och jag körde inte för fullt heller, sa Per Linderoth efter loppet.

Storfavoriten föll i Elitstoet

Kvällens största favorit Lundås Emelie hittades i V65-3 tillika Norrländska Elitstoet med 100 000 kronor i första pris. Lundås Emelie och kusken John Östman var streckade på 92 procent av de inlämnade kupongerna och var spelade till 1,20 på toton. Men uppgiften blev inte så enkel som den såg ut på förhand. Vessle Jahna stod ensam på den främre volten och gick iväg bra från start. I ledningen valde kusken Harald Sandström att köra och han körde fort. Så fort att de ekipage som stod på den bakre volten inte hann fram. Skrällsegern var ett faktum när inte Lundås Emelie hann fram på upploppet.

– Det blev som jag hade tänkt på förhand. Jag tänkte köra 27-28 hela vägen. Jag kände att vi skulle vinna in på upploppet, hästen var på bettet hela vägen. Det är här det största lopp jag har vunnit, i alla fall som kusk, sa Harald Sandström efter segern med storskrällen Vessle Jahna.

ARTIKELN HANDLAR OM