”Ser allvarligt på det som inträffat”

TRAV

Sara Mäkinen blev för ivrig i NM och drev sin häst 49 gånger med sitt körspö.

Kusken blev avstängd med omedelbar verkan och nu är ärendet hos STC.

– 47 eller 49 slag, jag har hört lite olika uppgifter, men det spelar mindre roll. Vi ser väldigt allvarligt på det som inträffat, säger STC:s förbundsjurist, Göran Wahlman.

Foto: ALN
Sara Mäkinen med Doc Ock efter loppet.

Den finska kusken Sara Mäkinen drev sin häst 49 gånger under ett lopp i Nordiskt Mästerskap. Kusken och hästen Doc Ock vann loppet men direkt efter loppet blev Mäkinen avstängd med omedelbar verkan för det inträffade. Bergsåkers måldomare beslutade att stänga av henne tillsvidare och dömde henne till 1 500 kronor i böter på grund av händelsen.

–  Jag var med när måldomarnämnden förhörde henne. Hon var ångerfull och förstod att det var fel, sa Henrik Lindgren, sportchef på Bergsåker till Trav365 efter loppet.

”Väldigt allvarligt”

Nu är ärendet hos STC som ska ha en utredning om det som har inträffat. De ska mötas och bestämma vilket straff Mäkinen kommer att få. Men längre än en månads avstängning är att vänta för den finländska amatörkusken. STC:s förbundsjurist, Göran Wahlman har inte gått att nå för en kommentar, men så här säger han till travronden.se:

–  47 eller 49 slag, jag ha hört lite olika uppgifter, men det spelar mindre roll. Vi ser väldigt allvarligt på det som inträffat. Vi har inte hört hennes förklaring, men hon kan knappast skylla på att hon kommer från Finland, för de har likvärdigt reglemente. Vi snackar allt från en månads avstängning eller mer.

Han meddelar även att STC:s disciplinnämnd inte planerat något sammanträde än, men att han, avdelningschefen Bo Hjertsson och travtränaren Stig H Johansson ska mötas senast i slutet av nästa vecka för att bestämma längden på kuskens avstängning.

ARTIKELN HANDLAR OM