Lähdekorpis barfotakupp

Foto: KANAL75
TRAV

Kari Lähdekorpi anmälde sina hästar barfota runt om – men körde med skor.

Nu rasar stortränaren mot spelarkåren.

– Har man anmält rätt 1 500 gånger och så gör man ett misstag, då blir det ett jävla liv på gnällspikarna, säger Lähdekorpi.

Kari Lähdekorpi hade tolv stycken hästar till start på Jägersro under tisdagen.

Han hade anmält alla hästarna barfota runt om – men hälften av dem tävlade med skor.

Varför lurade du spelarna?

– Jag ville göra en markering. Jag gjorde ett fel i lördags då jag anmälde Gidde T.H. med fel balans. Då blev det ett jävla liv. Jag har gjort rätt 1 500 gånger i år och sedan när man gör ett fel så blir det fruktansvärt liv på gnällspikarna.

En upprörd Kari Lähdekorpi fortsätter:

– Jag kan göra som i Frankrike. Där anmäler de alla sina hästar barfota runt om men byter när de kör ut till defilering. Då får ingen någon information istället. Dagens barfotaupplägg ska ingen klaga på, det är så bra det kan bli.

”De är för bortskämda”

En häst kan gå med fyra olika balanser. Barfota runt om, skor fram, skor bak eller skor på alla fyra hovarna. Det mest optimala för de flesta hästar är att gå barfota runt om. Då får de en naturlig gång och slipper de tunga skorna på sina hovar. Sen finns det många olika typer av skor. Vissa är mer tunga än andra och det finns väldigt många olika sorter av skor.

Tycker du spelarna är för bortskämda?

– Ja, de är alldeles för bortskämda. Snart måste de även veta hur hästarna äter och skiter om dagarna. Det är sådan jävla service redan och jag tycker det får vara något vettigt i det hela snart. Spelarna vet inte hur vi travtränare har det. De tror vi spelar på trav, jag är totalt ointresserad av spel och travspelarna är intresserade av trav på ett helt annat sätt. Spelarna har det så bra, men ändå gnäller de så fruktansvärt mycket.