Hallå där…

TRAV

Stefan Hultman som har nio stycken hästar i dagens Kriteriekval.

Hur är läget, Stefan?

– Jo, tack det är bra. Allt ser bra ut med mina hästar och man kan med marginal säga att det här är min viktigaste travdag i år.

Är du nervös inför kvällen?

– Nej, inte än. Det har varit full rulle hela dagen. Jag har haft mycket körning på förmiddagen så det har varit stressigt. Nervositeten kommer när man värmt klart hästarna.

Hur går tankarna?

– Jag har nio stycken hästar att tänka på så det är mycket att tänka på. Maharajah är ju huvudnumret men det finns flera outsiders jag har med som har chans att kvala in. Jag tycker de flesta av mina hästar haft tur med spåren så det är bara att hoppas att de sköter sig i loppen. Det ser bra ut på förhand och alla hästarna har varit fina i sista jobbet. Nu är det värmningarna som är nästa steg.

Allt bra med Maharajah?

– Ja, det bra med honom. Han kom in från hagen vid lunch och fick då äta mat. Han blev även duschad och sedan åka till banan.

Hur många ska du kvala in till Kriteriet för att vara nöjd?

– Det viktigaste är att Maharajah fungerar som han ska. Sedan så har jag ju som sagt några andra hästar som också kan kvala in. Ett par tre stycken känns det som att jag kan kvala in. Det känns som att jag kan lägga mig på den ribban.

Lycka till i kväll Stefan!

– Tack så mycket.