Wellino Boko vann på open stretch

Slog nytt världsrekord på Åby

Foto: Kanal75
Wellino Boko och Erik Adielsson.
TRAV

Wellino Boko besegrade Quarcio du Chene på Åby.

Via open stretch spurtade hästen till seger.

– Han kändes bra och vet vad det handlar om, sa Erik Adielsson efter loppet.

S:t Leger loppet på Åbytravet såg på förhand ut att handla om två hästar, Stig H Johanssons Wellino Boko och Olle Goops Quarcio du Chene. Och det var de två som duellerade på upploppet.

Spurtade till seger

Björn Goop styrde ganska snabbt fram till ledningen med Quarcio du Chene och fick enkelt ta hand om ledningen. Väl i ledningen blev hästen en aning het och Björn Goop fick försöka hålla i honom så att han inte skulle springa fortare än vad som behövdes. Erik Adielsson backades sig sist från spår åtta med Wellino Boko och bidade sin tid längst bak i fältet. Efter ett tag klev Adielsson ut i andraspår och kom smidigt fram utanpå ledaren. På den sista bortre långsidan skruvades tempot upp och Wellino Boko kunde gå ner i i rygg på ledaren. In på upploppet attackerade Goops andra häst, Ceasar Sånna och fick ett litet grepp på Quarcio du Chene. När open stretch uppenbarade sig för Wellino Boko och Erik Adielssom blixtrade hästen till och spurtade till seger. Quarcio du Chene svarade hästarna på utsidan och blev tvåa i loppet.

– Han kändes bra och vet vad det handlar om. Med tanke på det spåret så blev det ju ett ganska bra lopp, han fick ju vila lite i sista sväng.

Erik Adielsson gillar verkligen Wellino Boko och fortsatte att ösa lovord över Stig H Johanssons talang.

– Han är den häst som ligger mig varmast om hjärtat. Han har ett löphuvud av guld och är en riktig krigare.

Wellino Boko travade 15,2/3140 auto vilket är nytt världsrekord för fyraåringar.