Lord Capars succé i Italien

TRAV

Lord Capar tog en övertygande seger i sitt försök till det italienska Derbyt i Rom under lördagskvällen.

– Hästen kändes fin och det är klart att vi måste ha segerförhoppningar inför finalen, kommenterade kusken Örjan Kihlström efter segerloppet.

Foto: ALN
Seger Lord Capar tog sig till finalen.

Örjan Kihlström sände Lord Capar till ledningen från start och sedan var det ingen diskussion vart segern skulle hamna. Det var den treårige hingstens 17 seger i karriärens 22 start.

– Vi tog ledningen, fick lite press i första sväng och sedan kom Lutfi Kolgjini upp på utsidan. Det kändes bra hela vägen och Lord Capar vann säkert med krafter kvar. Det är klart att vi måste ha segerförhoppningar i finalen, även om jag inte har full koll på motståndet.

– Favoriten i det första försöket var sämre än väntat, men Lisa America som vann det andra kvalet var riktigt bra. Hon bara brisade undan i ledningen, kommenterade Örjan Kihlström på väg till ett nytt storlopp i Bologna där han ska köra Dust All Over under söndagen.

Sven "Plåt-Sven" Andersson-tränade Lord Capar var redan på förhand klar för finalen eftersom han var högst rankad av alla hästar men i och med segern i kvalet slapp han ett dåligt startspår i finalen. Nu blev det spår tre för Lord Capar som vann sitt kval på 1.14,7a/2 100 meter, medan den snabbaste försöksvinnaren Lisa America som vann på 1.13,7a/2 100 meter har startspåret innanför.

KANAL75

ARTIKELN HANDLAR OM